Dagboksanteckningar för mars, 2009

Var är snön???

Vart tog all snö vägen……..i går kväll var det jättemycket snö….. i morse när jag gick ut med matte, var snön borta. Matte såg glad ut, nu Zanee går vi och kollar om det kommit upp några krokus eller blåsippor i rabatten. Jag tittar på matte, jag undrar om krokus och blåsippor går att äta….jag får självklart inget svar. Matte verkar väldigt upptagen med att kolla in träden, dom som det kanske kommer äpplen, plommon och päron på i sommar. Undrar om det kommer morötter på något träd eller vad dom nu kommer ifrån. Morötter får jag alltid när jag har varit duktig, jag tycker jättemycket om morötter. Själv letar  jag upp en grankotte, det gäller att passa på när hon inte ser det.

Från det ena till det andra, jag har träffat Selma och Stina, det är två pudlar som bor i huset bredvid oss. Jag vet inte vem som är vem men det kommer jag nog snart underfund om.
Aj då, jag förstår inte att matte kunde se att jag snappade åt mig en grankotte, hon måste ha haft ögon i nacken. Zanee lägg av, innan jag fattar något har hon stuckit in sin hand i min mun och plockat ut grankotten. Varför kan jag inte få tugga på en grankotte när hon går omkring och tuggar på något….vad det nu är..

2009-03-29

Jag älskar snö….

Idag snöade det igen, oh vad härligt.. jag älskar snö… att få trycka ner nosen i den lösa snön och bara köra runt….ploga… det ni….kanske är det så att det bara är vi hundar som älskar det. Jag tror inte husse och matte gillar det, definitivt inte husse … om sanningen ska fram så tror jag han avskyr snö. Jag var med när han skottade snö idag och han såg inte särskilt förtjust ut…..Jag försökte sätta mig på snöspaden men det uppskattade han inte….Jag fick gå in med matte…..när husse hade skottat klart åkte vi till skogen.
I skogen var det inte så mycket snö på marken, det mesta hade fastnat på träden. Men hemma på min tomt var det jättemycket snö….och jag vill nog att det kommer mer………

2009-03-27

En lång biltur…

Igår blev det en lång biltur, det var jätteroligt…..i den här nya hundburen kan jag ju titta ut. Jag satt och kollade in alla bilarna som låg bakom oss, nåja även dom som körde om oss, för det var faktiskt några som gjorde det.

Vädret var lite siså där, ena stunden snöade det och den andra sken solen….och fy så kallt det blåste…Husse stannade till en gång och släppte ut mig för jag behövde liksom lätta på trycket, jag hoppade över ett dike och lurvade in i skogen, jag trodde jag skulle blåsa bort….Jag kan upplysa om att det inte blev någon lång visit i skogen, jag ville in i hundburen igen för där var det varmt och skönt… efter en stund somnade jag.

Jag vaknade först när husse stannade bilen och när han släppte ut mig kände jag igen mig trots att det hade blivit lite mörkt ute, dofterna fanns där, grinden också här har jag varit förrut. Plötsligt ser jag min kennelmamma Birgitta komma ut tillsammans med min syster Märtha. Vilken överraskning, jag och Märtha tumlade runt och sprang och jagade varandra  medans matte och husse stod och pratade med Birgitta. Efter en stund satte husse in mig i hundburen och vi  åkte vidare, jag  somnade nästan på en gång……….

2009-03-25