Dagboksanteckningar för juli, 2009

Fästinghalsband…

Nu har matte tröttnat på fästingar, idag var hon ner till apoteket och köpte ett fästinghalsband till mig. Det är ett vitt halsband som jag har på mig på dagarna, jag slipper det på nätterna.

Igår när jag var i skogen med husse höll jag på att få slag. Helt plötsligt dök det upp mountainbikecyklister på stigen som vi gick på, husse och jag var på väg uppför berget och cyklisterna var på väg nerför berget….. Fy tusan… tur att husse reagerade så fort, han upptäckte dem först…..han ropade på mig och jag sprang till honom….För en gång skull löd jag….jag var lite upptagen med en ny doft utmed stigen…… och därför såg jag inte cyklisterna.

Tänk, hade inte husse ropat på mig hade jag förmodligen suttit i knä på någon av cyklisterna eller blivit påkörd….

2009-07-29

Jag och Pytte träffas igen…

Den här veckan har det inte hänt så mycket, förutom att jag träffat Pytte igen. Hon var i skogen tillsammans med sin matte och husse. Jag ville leka men det ville inte hon det slutade med att jag fick gå kopplad, matte tyckte inte att jag visade någon hänsyn. Jag hoppade och sprang på alla, det var alltid någon som stod i vägen. Det blev som sagt var koppel till bilen…..

Dagen efter kom Pytte och hennes husse och matte och hälsade på hemma hos oss. Det var kul, Pytte och jag lekte med bollar tillsammans med våra mattar.
När det vankades fika inne fick vi följa med in, Pytte undersökte alla vrår i huset och jag följde efter som en svans…..

Matte hade gjort en sockerkaka tidigare på dagen och den fick Pytte och jag smaka på, nu skötte jag mig och matte var nöjd.

Senare på kvällen somnade Pytte och jag under fikabordet på altanen…..

2009-07-26

Husse och jag under gungorna…

Matte höll på att vattna några blommor i trädgården idag och husse fixade med barnbarnens gungor och jag gick omkring och bar på Råttan. Jag har fem råttor och alla kallas Råttan. När husse var klar med gungorna ropade han på mig, Zanee kom så kollar vi om du har några fästingar, det är husse som sköter den saken eftersom matte tycker att fästingarna är äckliga.

Jag gick och satte mig bredvid husse, efter en stund hade han hittat en fästing på mig och tagit bort den. Han hade den i sin hand, matte kom och tittade trots att hon tycker att det är äckliga kryp. Sen hände något…husse tappar fästingen i gräset…..husse försöker hitta den i gräset!!!!!…och jag hjälper till….. Matte tror inte sina ögon…. husse på knä letandes efter fästingen i gräset under gungorna och jag står och nosar precis där han tappade den….Sen ser husse hur fästingen kryper upp på min tass, nu har matte fått nog, hon stänger av vattnet och går in. Husse plockar bort fästingen men den här gången tappar han den inte ……

2009-07-20