Dagboksanteckningar för oktober, 2009

Stadsträning igen…

Det blev en långpromenad till stan idag, oj så mycket nytt och intressant att titta å och lukta på. Oroselementen fanns också där…. cyklister.. mopedister och för att inte tala om alla bilar och bussar…. de sistnämda körde väldigt nära oss….tyckte jag.
Vi måste träna här också, sa matte…. Jag vet inte det ja….försökte jag meddela matte med lite oro i blicken….Vi tar det lugnt, sa matte  ja vet att du fixar det här.
När vi hade avverkat ca 4 km utav 6, blev det paus…. Matte stannade på sidan av en rund….. nägonting…bilarna körde runt i den…. Det här är en rondell försökte matte, vi väntar här för husse kommer snart med bilen…..
Jag satt och kollade alla bilar… så här många bilar har jag aldrig sett förut…. det snurrade i mitt huvud….Snälla matte… varför kan vi inte gå i skogen… där finns inga bilar….

Nu kommer husse, sa matte….härligt …på en sekund var jag klar…..bagageluckan öppnades… och hundbursdörren öppnades… hopp upp….. nu kändes det bättre…..Jag la mig till rätta och blundade……jag drömde mig tillbaka till skogen…..

2009-10-28

Vilken härlig höstdag…

Vilken härlig höstdag det var i dag, solen värmde så skönt och det var alldeles vindstilla och det bästa av allt ….matte och jag tog en långpromenad.3651a-800 Idag var det inga måsten….idag njöt vi bara….nåja transportsträckan…där måste jag gå fot men den är inte så lång.. kanske 300 meter…
Sen var det bara att börja läsa alla dagstidningar….det blev stopp lite här och där. Matte och jag var ute i över 1½ timme och bara gick…När vi var på väg hemåt gick jag fot utan att matte sagt något….matte tittade på mig och berömde mig….och det värmde också….vilken skön dag…

I kväll blir det elljusspåret med husse….
Väl hemma, raka vägen till vattenskålen och sedan upp i skinnsoffan bland alla kuddar…..där slocknar jag nog…..

2009-10-27

Jag och Bruno…

Idag gick husse och jag OK Tors 2½km elljusspår…och där träffade jag Bruno, en stor brun labradorkille som var 9½ år. Vilken kille, vi noshälsade… sprang sida vid sida, vi flög fram i skogen…. Bruno var mycket större än mig men han var aldrig påflugen eller dum han var en riktig gentleman…

Efter en lång stund hörde jag  två visselsignaler och då lämnade jag Bruno och sprang till husse. Brunos matte ropade på Bruno och han sprang genast till sin matte. Det var så roligt att springa med Bruno… jag hoppas att vi möts igen….

2009-10-24