Dagboksanteckningar för december, 2009

Sista dagen på året…

Idag väckte jag matte och husse kl. 06.55, jag tror inte att dom uppskattade det. Men vad gör man….jag behövde gå ut……När jag kom in hade husse fixat frukost och matte hade gjort i ordning min mat. Efter frukosten gick husse och la sig igen och jag följde med honom. Matte satte sig vid datorn…sen somnade jag… med mitt huvud på  husses fötter. Efter någon timme vaknade jag utav att matte hade öppnat fönstret i rummet, husse drog filten över huvudet och ojade sig..fy tusan vad kallt det är. Med det uppvaknandet husse fick, klargjordes även det att kaffet var klart..sen stängdes fönstret.
Husse och jag tittade på varandra…. husse skyndade sig upp och ner för trappen och jag steget bakom. Jag fick gå ut medan de drack sitt kaffe…men jag kan upplysa er alla om att det inte var någon höjdare att vara ute….det small och dånade i luften….mitt på ljusan dan…Det kändes inget bra….jag ville bara gå in igen.
Efter kaffestunden  blev det en långpromenad i skogen….det var så skönt och tyst….bara knarret från husse och mattes kängor…När vi kom hem igen blev det blåbärssoppa med en liten klick grädde…. så även till mig.

Mot kvällskvisten blev det rörelse i köket…jag la mig i hundsängen och tittade på….det luktade så gott…jag undrade om något av det som doftade så gott skulle hamna i min matskål….åh se det gjorde det. Jag fick lite nötstek med sås uppblandad med torrfoder… som efterrätt ett tuggben, sen sa matte något som jag inte förstod…nu Zanee får du ingen mera mat i år…. vadå, tänkte jag…ingen mera mat i år….jag bara tittade på matte. Är hon inte riktigt klok…hur ska det gå…jag älskar ju mat.

Matte satte på sig ytterkläderna och följde med mig ut…..det kändes bra eftersom det small och dånade, både här och där…..jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför det måste smälla så mycket i dag. Matte försökte förklara att smällarna kom från raketer….vad då raketer… hann jag tänka, när det plötsligt visslade till bakom grannens hus. Jag tyckte inte om ljudet eller ljusskenet, jag sökte mattes blick….hon såg på mig och sa, vill du gå in Zanee…Åh, det ville jag…..En kraftig smäll och ett stort ljussken lite längre bort, fick mig att gå så nära matte som möjligt…När jag kommit in gick jag direkt och la mig framför braskaminen,  jag hörde hur matte sa till husse…..undrar hur det här ska gå vid tolvslaget.Värmen från braskaminen gjorde att jag somnade…..

Efter en timme vaknade  jag utav ett rysligt smällande, kaminen hade slocknat….det drog lite kallt…dörren stod öppen och husse och matte stog ute på trappen….Jag smög försiktigt fram mot dem….så tystnade det…jag gled förbi dem och tog sikte på fläderbusken….nu kunde jag inte hålla mig längre…När jag höll på att…..så kom smällen och ljuset, jag blev så rädd att jag höll på att kissa på mig. Matte ropade på mig, kom Zanee, husse kom och mötte mig….hans röst gjorde mig lugn… kom Zanee så går vi runt huset. Matte höll på att fota, husse och jag gick bredvid varandra runt huset….. nu tyckte jag inte att det var så läskigt längre.Visst smällde det och jösses vilket ljusspel det var på himmelen men husse pratade med mig hela tiden och det kändes tryggt….efter en stund gick vi in. När vi kom in sa både husse och matte, Gott  Nytt År  Zanee, du var duktig där ute… sen kramade de om mig.

Okej…. men jag förstår inte varför det måste smälla så mycket….. om jag hade varit själv därute i mörkret  hade jag förmodligen …fått spel…

2009-12-31

Räven raskar över…

Matte och husse är stora djurvänner, men de är inte så förtjusta i skabbrävar…På kvällen dan innan julafton, pratade husse med våran granne som jagar och han påtalade att han nyligen hade haft en räv på trappen och att den var ordentligt angripen av skabb…..

Matte bara suckade när hon fick reda på det….Det är klart att, när det är så här mycket snö och kallt väder och skogen ligger så nära……ja då dras de till fågelborden och  komposter….vad ska man göra, suckade matte…det är så tråkigt om Zanee blir drabbad igen….

Jag  har blivit behandlad för rävskabb två gånger, nu är jag frisk….tror jag…..det var ett tag sedan jag hade klåda….. åh så får husse höra detta av grannen….

Någon matallergi har jag inte… utan det är förmodligen den här räven som smittat mig de här två gångerna, åh jag kan tala om för den som inte vet……att klådan är läskigt grym…..när den väl sätter in……Det är tur att det finns veterinärer som kan hjälpa en så att man får medicin… när man har drabbats…

                                                     —————————————-

På julafton fick  jag lite skinka och leverpastej uppblandat med lite torrfoder ….. en liten bit sill fick jag också……åh det smakade så gott….efter maten blev det en långvända i skogen med husse….När jag kom hem satt matte och tittade på Kalle Anka som sändes på TV…. Matte sa bara,  Zanee gå till gammeltomten där ligger en liten julklapp till dig….

Bredvid gammeltomten låg ett smaskigt tuggben…..

2009-12-26

Julhälsning…

4123a

2009-12-22