Dagboksanteckningar för mars, 2010

Det fanns gräsmatta under snön…

Det har inte hänt så mycket på sistone…förutom det att snön håller på att försvinna från tomten. Gräsmattan har börjat titta fram…..matte hade rätt…. det fanns gräsmatta under snön.

Här om dagen när husse och jag var ute och gick i skogen, träffade vi på 2 stora älgar igen. När vi skulle korsa en liten skogsväg…..såg vi älgarna…de stod på andra sidan vägen, en bit upp vid några små träd…….
Vi stannade till på vägen och husse sa åt mig att sitta…..vilket jag naturligtvis gjorde……

Älgarna stod och åt på något ……Dom brydde sig inte om oss….fastän vi var så nära….dom bara tittade på oss samtidigt som dom tuggade på något…..Efter en stund gick vi därifrån…….Älgar var stora… mycket stora… så det var nog tur att jag var tillsammans med husse…..jag hade nog fått panik om jag sprungit på dem själv…..

Nu är löpet snart över och jag behöver inte gå i koppel på tomten längre……å jag har fått tillgång till hela huset igen…..det känns bra…….

Jag har väl haft tur som inte drabbats av kennelhosta nu i vinter… jag hoppas att ni har blivit helt friska nu Emla och Agnes….

Nu är våren snart här, säger matte….det ser jag fram emot……men vi har fortfarande mycket snö kvar på tomten…..jag undrar förresten var all snö tar vägen….

2010-03-23

Gå i koppel på min egen tomt !!!!…

Just nu har jag lite svårt att koncentrera mig….. jag vet inte riktigt vad jag vill…. När matte ropar på mig…. vill jag springa till henne… men å andra sidan inte… ibland står jag bara och stirrar åt ett annat håll. Maten smakar inte heller, dvs torrfodret…. annan mat smakar betydligt bättre… köttbullar… skinka… smörgåsar… Zanee, nu äter du torrfodret eller så får du vara utan mat, sa matte i morse….

Matte kan vara mycket bestämd ibland, om det inte duger får du vara utan, när du blir hungrig äter du nog det. Jag gick fram till matskålen… nosade lite lätt över torrfodret…. kollade vattenskålen….. nosade på torrfodret igen. Jag ville äta… men ändå inte… jag tittade på matte… nej jag vill inte ha… sen gick jag därifrån.

Jag gick och la mig i min hundsäng bland mina Råttor, jag la huvudet på kudden och somnade.
Jag vaknade utav att matte stod och kittlade mig under tassen…. ska vi gå ut Zanee sa hon. Jag sträckte på mig…. kände efter om alla ben och tassar fanns där… lyfte på huvudet och liksom flöt ur hundsängen.
Men vad nu då, ska jag vara kopplad…. på min egen tomt !!!!!!!!!….. Zanee det blir bäst så här…. kom nu.

2010-03-13

Vecka 8 och 9…. sportlovsveckor…. så var det dags igen…

Så var det dags igen…. jag har fått mindre yta att röra mig på i huset…. jag är hänvisad till köket och hallen …… eftersom jag började löpa den 27 februari…… Det är tufft men så är det… under normala förhållanden har jag tillgång till hela huset ….
Den här veckan har Alexander varit hos oss…. det har varit jättekul.
Matte och Alexander satt för det mesta i köket och ritade eller knåpade med något.
När vi var ute, lekte Alexander med mig….. å det tyckte jag om….

Veckan innan var Filip hos oss…. till och från… eftersom Izabella var sjuk. När hon tillfrisknat kom även hon på besök…..

Jag, Alexander och Izabella  lekte tillsammans…… någon av dem kastade iväg Råttan och sen sprang vi alla .……vi jagade efter Råttan så snön yrde…. jag hade så roligt…. å,  jag är helt övertygad om att dom också tyckte att det var roligt…..
Idag…… lördag är det tyst och stilla….. inga små händer som drar i min päls eller klappar mig… nåja, husse och matte förstås….. men det räknas liksom inte…..

2010-03-06