Dagboksanteckningar för april, 2010

Valborgsmässoafton…

Idag blev det en lång biltur till Stockholm, Marcus fyllde 5 år igår och det skulle firas idag…… När husse hade stannat bilen utanför deras hus kom Alexander och Marcus springandes emot våran bil….. ropandes… Zanee…Zanee.

Matte satte på mig kopplet och både Alexander och Marcus kramade om mig…. de höll i kopplet…..jag blev jätteglad och nospussade dem…. åh det tyckte de om. Fram emot eftermiddagen gjordes grillen iordning och köttet lades på grillgallret…..det doftade så gott….Matte kom ut till mig med lite torrfoder och ett märgben…..jag blev så glad…..  jag tror att jag låg minst en timme och gnagde på märgbenet….. Jag var så inne i tuggandet på märgbenet att jag inte märkte att de andra satt vid bordet och åt…. Efter middagen gick husse och jag ut en kort vända ….när vi kom tillbaka hade Alexander och Marcus gått ut och lekt och jag  gick och la mig i hallen där jag somnade…  Senare på kvällen åkte Alexander och Marcus tillsammans med sina föräldrar och tittade på majbrasan och vi åkte hem till Eskilstuna.

2010-04-30

Fästingar…

Så var det dags igen, sa matte och suckade…  hon hittade en fästing på mig i går kväll…. den otäckingen hade bitit sig fast på mitt bröst. Husse kom till undsättning…. han tog bort den.
Finns det någon som kan upplysa mig om varför fästingarna verkar tycka så mycket om mig… Husse sa att han skulle köpa något på apoteket…förhoppningsvis dör fästingar och loppor av det medlet….muttrade han….

Idag var all snö borta och solen sken så skönt på förmiddagen…matte var med mig ute i dag och hon fotade…. Okej Zanee,  sa hon…  du har inte en chans mot sädesärlan… så låt henne vara…

Det där hörde jag bara inte…. jag smög mig sakta fram mot  sädesärlan…. hon verkade inte se mig… hon trippade  så lätt på gräsmattan… nu tar jag… längre hann jag inte…. för helt plötsligt var sädesärlan inte alls framför mig….. hon var borta….

Jag vände mig om och där bakom mig gick hon och trippade som om inget hade hänt…. Hur gick det där till…  Jag vände mig om …. stod alldeles stilla…. hon kom gåendes mot mig… nu då tänkte jag, å så laddade jag… men jag hann aldrig mer än två steg… å så var hon borta… Efter en stund tröttnade jag… jag gick och la mig på trappen … där jag somnade…

Vid lunchtid kom matte med en morot som vi delade på… dvs hon delade den…. Jag hade nog tagit hela om jag fått välja…
På eftermiddagen när husse kom hem bar det av till skogen…. det ösregnade då… men det gjorde inget…

2010-04-23

Idag snöar det igen…

Idag var hela tomten täckt med snö igen, småfåglarna var tysta…. inga humlor eller flugor var ute… jag var helt ensam på min tomt…… Det blev en kort sittning….

När jag tänker efter är det skönare att vara ute när det är fint väder och solen skiner…. Matte vägrade följa med mig ut idag… du får gå ut själv idag, sa hon….

Matte har varit jätteförkyld och har haft det jobbigt med sin astma… hon har varit inne nästan hela veckan…..

När husse kommer hem idag bär det iväg till skogen igen… jag undrar om det är lika mycket snö där… det är så härligt att gå i skogen med husse…. å.. snart ska vi börja träna viltspår igen och det ser jag fram emot…..

2010-04-22