Dagboksanteckningar för maj, 2010

Gropen under fågelbogranen…

Det har liksom inte hänt så mycket på sistone,  om man nu bortser från att jag har försökt  gräva upp fåglbogranen. Jag hade lyckats gräva ett stort hål under den här om dagen…. När matte såg det …….. hördes bara….. MEN  ZANEE  DÅ…. vad håller du på med……

Jag hade grävt en grop som var ca 3×3 dm när matte upptäckte mig….. om jag hade fått hålla på ett tag till hade gropen nog varit betydligt större.
Du är väl ingen grävling heller, sa matte….. Jag såg på henne att hon inte var så glad…. Så du ser ut, sa hon…. hela pälsen full av jord…. å nej, du har fått grankåda i pälsen också…..
Nu åkte kopplet på….. matte försökte borsta bort jorden ur min päls…. grankådan åkte bort med hjälp av saxen…. sen kom vattenslangen fram….

Som tur är har matte kopplat den till varmvattenkran…. det är skönt att bli duschad med lite ljummet vatten då och då….. Men just nu kändes det inte så bra….matte såg arg ut….

Min päls…. ja den såg lite hackig och maläten ut, efter behandlingen med saxen….

2010-05-30

Zanee på viltspårträning, 26 maj 2010…

Fram på kvällskvisten åkte husse och matte med mig till skogen, där  mötte Birgitta upp. Jag ville hälsa på Birgitta….. som vanligt började jag hoppa och skutta av glädje…….  jag kunde inte hejda mig. Matte rynkade på näsan och mumlade något om att det där hälsningsbeteendet måste vi träna bort. Ta det lugnt Zanee… sa hon, men jag lyssnade inte på henne…. När husse sa åt mig att jag skulle sätta mig, gjorde jag det….. efter lite betänketid…..

Husse, jag och Birgitta gick in i skogen, husse hade tagit med sig spårselen och linan…. matte gick en bit efter oss…. hon skulle fotografera. Efter en stund stannade husse och han satte på mig spårselen…. sen gick han och jag fram till en sten, där var uppsparket….

Jag började känna in doften… husse sa inget…. jag följde doftspåret in i skogen över ett dike…. med husse  och Birgitta en bit bakom.

Spåret gick uppför ett berg och runt det…. helt plötsligt tappade jag koncentrationen…. något annat djur hade nyligen korsat mitt spår och jag började följa det spåret istället. Efter ett tag blev jag tillrättavisad av husse och jag hittade mitt spår igen. Nu följde jag spåret upp mot ett litet berg och ner på andra sidan…..  över ett litet diket och DÄR under en gran hittade jag rådjursklöven.

Det var svårt idag…. det var varmt och spåret längre och äldre än något spår som jag provat på tidigare…. Idag kunde det väl ha gått bättre…. men jag hittade ju ändå rådjursklöven…..

2010-05-26

Zanee på viltspårträning, 19 maj 2010…

Idag kom Pytte och hennes matte Kerstin och hälsade på oss. Pytte är lugn och tålig….. hon nospussa mig… sen gick hon en vända i köket och hallen, å så gick hon och la sig bredvid sin matte. Jag vill lova….  jag försökte med allt….. hoppade framför henne…. men nej då hon brydde sig inte om mig.
Jag ville leka men inte hon….. vi fick dela på en tuggpinne och se då blev det fart på henne…. men när den var uppäten… ja då la hon sig bredvid sin matte igen. Jag förstår inte varför hon inte vill leka med mig…. jag blir så glad när hon kommer….

Nu tyckte min matte att jag skulle lugna ner mig, så det blev helt sonika…  Zanee ligg…. motvilligt la jag mig ner. Plötsligt står Thomas med Filip i hallen…. jag hade inte hört att de kom…. jag for upp…. jag blev bara så glad över att se dem…. jag la all min energi på dem.

Efter en stund tyckte matte att jag behövde gå ut på tomten och lugna ner mig lite, så hon puttade ut mig… jag rände runt på tomten…. kände in ett igelkottsspår vid fågelbogranen…… när jag var klar satte jag mig på trappen…. Pytte och hennes matte hade gått hem när jag var ute på tomten……

Efter lunch kom Izabella… vi lekte följa John, enligt henne…… hon sprang före och jag sprang efter henne i allt hon gjorde…Vi rundade träd… hoppade över bänken och upp på min stora sten …. rundade poolen… å så in i köket….Izabella snappade åt sig ett äpple som vi sedan delade på när vi satt uppe på min stora sten…

När husse kom hem var det dags för en långvända i skogen… trodde jag…. men det visade sig att jag skulle träna viltspår igen ….

Birgitta Melin  hade lagt ett nytt spår…. Hon hade lagt spåret genom ett  kärr och uppför ett berg…. för att så småningom avslutas en bra bit in i skogen. Under en liten gran hittade jag rådjursklöven…

Jag hade klarat av det bra enligt Birgitta…  både husse och matte var glada över att jag hade hittat rådjursklöven….

2010-05-19