Dagboksanteckningar för juni, 2010

Fläderblommor, å jag och Pytte i min blåa plastbåt…

Idag kom Pytte tillsammans med sin matte och husse och hälsade på. De skulle plocka fläderblommor från vår stora fläderbuske…. som numera ser ut som ett stort träd. Stegen plockades fram och Pyttes husse klättrade vant upp på stegen och började plocka fläderblommorna……

Jag försökte förgäves få igång Pytte……. jag ville springa och leka men hon var lugnet själv……. Hon bara tittade på mig….. hennes blick och kroppsspråk sa mig….. jag har inte lust med något just nu….. sen gick hon och satte sig vid sin matte.
Efter en stund kom husse hem och då la jag all min energi på honom istället… jag gjorde några repor runt friggeboden, snappade upp en av mina råttor i farten. Jag ville ” impa” på alla… men Pytte ville inte leka och alla mattar och hussar var upptagna med att prata…..suck…

Plötsligt hörde jag matte säga kom så går vi och kollar in Zanee´s blåa plastbåt.  Jag sprang direkt till min blåa plastbåt…. hoppade i för att visa….. kolla häääärrrr….. mina råttor och husses socka……

Pytte var först inte alls imponerad…. hon höll sig på lite avstånd…. men när min matte slängde i tygbollen och fler råttor…..  då kunde hon inte hålla sig.

Hon gick lite försiktigt fram mot den blå plastbåten…. sträckte ut halsen och lite försiktig tog hon tag i en råtta och …….. ja sen var det kört.

Pytte klev i … ja det vill säga, det fick räcka med framtassarna. Sen sprang  hon fram och tillbaka och hämtade upp alla saker som fanns i plastbåten och la dom vid våra mattar och hussar. Jag plockade också upp några råttor….. sen var det någon av våra hussar och mattar som slängde tillbaka alla råttor i vattnet igen. Jag tror att Pytte tyckte att det var en rolig lek….

Jag hoppas att Pytte får en egen blå plastbåt som hon kan plaska och leka i när det är varmt om dagarna…..

Om du klickar på bilderna så blir de något större, å flera bilder på Pytte och mig finns i galleriet……

2010-06-28

Midsommarafton, 25 juni 2010…

Midsommarafton, idag kom de små sillburkarna fram på bordet igen tillsammans med potatis och hårt bröd, öl och snaps. Jag tror att det var sju olika sorters sill.
Jag tycker om sill…..men det ska vara den inlagda sillen och  en liten bit hårt bröd…..

Matte hade inte plockat sju sorters blommor i år, utan hon tyckte att det skulle räcka med en blomsterkrans på grinden…. jag var faktiskt med när hon gjorde den. Jag försökte bidra med några pinnar med matte tyckte att det var för svårt att pilla in dom i blomsterkransen… Vi la pinnarna i en hink istället….

Lite senare på kvällen när husse och matte var inne, försökte jag utforska den blåa poolduken,  jag hade ju en ruskig upplevelse där för några dagar sedan. Nu provade jag med en tass först och sedan den andra tassen… det knepiga var att jag inte alls blev lika våt som förra gången. Jag bestämde mig för att prova att gå ut på poolduken….  men jag kom inte längre än till tanken…………….

ZANEE GÅ BORT FRÅN POOLDUKEN…. det var husses höga stämma som ljöd…. Husse kom ut på pooldäcket…  Zanee, där får du inte vara…… om du gör om det där, då blir du en gårdshund i lina….

Det där sista förstod jag ….gårdshund i lina…. nej tack, det fick jag vara när husse oljade pooldäck och det var inte roligt……

2010-06-25

Min blåa plastbåt och…

Idag tog husse fram min blåa plastbåt och fyllde den med vatten…… jag blev så glad… jag älskar att plaska i den…..

Okej, den är i minsta laget nu…. men matte sa att hon skulle försöka hitta en något större balja till mig, vi får väl se om hon kan hitta något….. Vi har ju poolen förstås men där får jag inte bada……

Kanske du som läser detta har något förslag….

Jag vill passa på att önska alla mina  läsare en trevlig midsommar….

2010-06-24