Dagboksanteckningar för juli, 2010

Återseende…

Igår åkte husse och matte å jag till Modus Vivendis kennel och hälsade på Birgitta, väl på plats föreslog Birgitta att vi skulle ta en skogspromenad tillsammans med alla hennes hundar…. dvs min mamma / mina systrar och mostrar å några till….
Efter en lång bilresa skulle det bli skönt att få springa fritt i skogen tillsammans med de andra ….. jag var så uppspelt och glad…… det här skulle bli kul…..

Jag fick ett varmt välkomnande av min mamma…. mina systrar och mostrar…. så varmt att Birgitta var tvungen att ingripa…. Herre jösses….. alla dök på mig.

Med diverse ljud-och kroppsspråk meddelade de mig……. att jag stod längst ner på rangskalan….

Jag ville ju bara leka och hoppa….. men på väg mot skogen fick jag verkligen klart för mig…. deras budskap var….. ligg lågt för här bestämmer vi…….

Inne i skogen glömde jag bort mig ibland…. men jag blev raskt  påmind om var jag skulle vara… det var alltid någon som höll koll på mig…. När vi kom tillbaka till kenneln var vi alla trötta och de andra verkade inte alls bry sig om mig….. Nu fick jag vara en av dom…. Nu visste jag min plats…..

2010-07-31

Nu finns det blåbär…

Idag tog husse och jag en långvända i skogen….  jösses så mycket blåbär det fanns. Jag tycker om blåbär…. jag kan inte låta bli…. jag bara måste äta.

Husse tycker att jag gör för många stopp i blåbärsriset….. kom igen nu Zanee, muttrar han…. du behöver väl inte lägga dig i blåbärsriset och äta…… sen går han. Jag snappar åt mig några blåbär och springer ifatt honom……..

Efter en stund började det blåsa och regna rejält, å när vi kom fram till bilen var vi genomblöta…

2010-07-24

Fukteksem ( Hot Spot)…

Igår blev det ett besök hos Leg. Veterinär Caroline Gredmar på Veterinärstationen i Rölagg. Under lördagen upptäckte matte och husse ett litet sår på min kinden…. jag hade tappat pälsen där och det såg bubbligt och varigt ut. Från att ha varit ett puttelitet sår blev det bara större och större, å det gick fort….

Matte ringde och rådfrågade Caroline under söndagen och fick en tid för mig på måndag morgon. När Caroline såg såret… sa hon att det var fukteksem (Hot Spot) och att det här var ett litet eksem, men att de kunde sprida sig och bli jättestora…

Hon förklarade för matte och husse hur man skulle behandla det…. sen undersökte hon mig lite närmare…. kolla öronen och halsen… å lyssna på mitt hjärta….. allt var okej…. förutom såret…. Hon skrev ett recept på medicin och så fick matte något som hette Bonex…. det är en sammanställning av Borsyrelösning och Nelex och det torkar ut och hämmar och desinficerar….. Det skulle matte badda med och sedan stryka på ett tunt lager med Fuciderm vet. gel, på mitt fukteksem…. Jag hoppas att fukteksemet försvinner….det här är inget roligt…..

I galleri finns den här bilden samt ytterligare en bild, på det här eksemet…

2010-07-20