Dagboksanteckningar för september, 2010

Jag luktade på kantarellen som matte…

Igår kväll hade husse å jag en halv kasse kantareller med oss hem efter skogsvändan. Matte blev jätteglad…. efter kvällsmaten plockade hon fram några skålar…… nu ska vi se om du fixar det här Zanee, sa hon.

Hon hade lagt två kantareller på golvet under en liten glasskål och en strumpa under den andra glasskålen och ett av husses måttband under den tredje glasskålen.
Under tiden som matte gjorde det fick jag sitta hos husse…. sen kom matte fram till mig och sträckte fram handen… i handen hade hon en liten kantarell…. jag trodde först att det var godis……. men det var det inte!!!!!
Jag luktade på kantarellen som matte höll i sin hand…. sen sa matte…. Zanee sök kantareller…. å så peka hon mot glasskålarna…..
Jag gick fram till glasskålarna…. först nosade jag på glasskålen i mitten å sen på de andra två….. sen nosade jag på den i mitten igen för där doftade det lika som i mattes hand. Å se det var rätt skål…. både matte och husse tyckte att jag var duktig…. Jag fick mycket beröm…..

Tyvärr fick jag inga smörstekta kantareller men väl ett tuggben…..
Matte brukar gömma olika saker inne som jag får leta rätt på….. den röda bollen, någon av mattes skor… Råttan… ett äpple eller en morot…..
Jag tycker om att leta rätt på olika saker som matte gömmer…….

2010-09-27

Svampsafari den 24 sept 2010…

Så var det dax igen, ja ni vet…. de dära som vi tikar får två gånger om året…. Det började den 20 sept…..

Matte har tagit bort trasmattorna i köket!!!!!! dom som jag älskar att ligga på…….vet ni vad hon sa… Zanee du har ju din säng under trappen…..

Visst… men det är ju inte samma sak…. Jag tycker om att ligga på trasmattorna….

Igår var husse, matte och jag på svampsafari i skogen.

Husse och matte plockade kantareller och trattkantareller å jag nosade upp de andra sorterna…..

Vad dom heter…. ja inte vet jag…. men vissa såg häftiga ut.

2010-09-25

Uj… uj, se men inte röra…

Idag på eftermiddagen gick husse och jag våran skogspromenad på Åsby åsen, medan matte var till Marjas fotvård och fick sina fötter ompysslade.

I skogen är det andra dofter och färger nu, husse säger att hösten är i antågande. Det är varannan dags väder…. ena dagen regnar det och den andra dagen skiner solen…..

Men idag hade solen tittat fram….  å jag kände in alla nya dofter….  jag njöt…. det är såååå härligt att gå med husse i skogen……
Alla hundar borde få gå en skogspromenad varje dag…… det borde vara en rättighet för alla hundar..….
Efter skogspromenaden hämtade vi upp matte, sen åkte vi till Djurspecialisten,  Varuhuset för hund och katt på Lohegatan…. Det är en fröjd att gå in där för det luktar så gott där inne……… från golv till tak finns allehanda gottigott godis, leksaker och olika prylar som vi fyrfottingar behöver, för att må bra.

Där fick jag mina klor klippta av Anki, en jättetrevlig tjej som nästan alltid fixar mina klor…. henne litar jag på…..

Matte köpte ett tuggben till mig… jag brukar få ett sådant efter klo klippningen som belöning för att jag varit duktig och skött mig i affären…..
Matte  och husse burkar alltid säga, Zanee se men inte röra….. ni ska vet att…… nästan allt godis ligger på hyllor i noshöjd……. å vilka dofter!!!!!!!!!!
Uj… uj, se men inte röra……..

Senare på kvällen strax innan det blev mörkt åkte husse och jag till skogen igen …..

2010-09-15