Dagboksanteckningar för november, 2010

Första advent och gammeltomten…

Ja, så stod han där igen, gammeltomten.

Jag glömmer nog aldrig….. mitt första möte med honom förra året, han höll på att skrämma slag på mig.

Nu var jag med från början, så att säga…… såg när matte tog fram honom … å nu hör han till inventarierna….. dvs  han står i hallen från första advent till nyår……. å det är inget särskilt med det.

Jag undrar vad jag får av tomten….. om jag ska spåna lite så tror jag att det kanske blir ett smaskigt köttben, kronhjortsköttbullar å lite skinka…… nånting borde jag få…. eller….

Det kan ju inte bara vara torrfoder i mitt paket….

2010-11-28

Målarfärg på min svans…

Just nu händer det inte mig så mycket här hemma….. ja…. jo, det förstås…… om man bortser från målarfärgen på min svans.

Husse har hållit på och fixat och målat i hallen….. å den lilla fadäsen hände mig när jag ville leka med husse…. när han stod på knä… å målade väggen i ett hörn.
Jag hämtade Råttan…. släppte den bredvid husse…. jag trodde att husse ville leka med mig…. i min iver råkade min svans komma åt den nymålade väggen…. Jag kunde ju inte veta att hela väggen var nymålad…. Min svarta svans blev lite vit !!!!

Matte tittade på mig och frågade vad jag höll på med….. ska du hjälpa husse måla?

Jag tittade på matte å sen på husse som nu hade gjort ett uppehåll i målningen…. husse suckade å så sa han något som nog inte lämpar sig här….

Kom Zanee, sa matte… nu måste vi tvätta bort den vita färgen på din svans……Jag följde gladeligen med matte eftersom husse såg en aning irriterad ut och hans kroppsspråk sa mig att jag nog skulle gå därifrån….
Matte tvättade bort färgen…. vilken tur att husses målarfärg var vattenlöslig.

När svansen torkat släppte matte ut mig så jag kunde vara ute leka i snön…..

2010-11-14

Snöhundar, snötroll och snögubbar…

Fram på eftermiddagen i dag kom snön…. det snöa kraftigt och blåste storm. Jag tycker inte alls om sånt här väder… jag sprang ut och gjorde det jag skulle… svansen och öronen blåste åt alla håll….. fy tusan !!!!….. När jag var klar skyndade jag mig upp på förstutrappen….. jag ville in !!!!!!…. jag såg ut som en snöhund….

Förra vintern när det var så mycket snö, gjorde matte tillsammans med barnbarnen,  snöhundar… snötroll ….å snögubbar…….. Jag undrar om de kommer att göra såna i vinter också…. när jag tänker efter tror jag nog det……

De hade jättekul när de gjorde dom…. Bilden här bredvid tog matte 2010-03-05…

När husse kom hem i dag var det snöskottning som gällde…. husse och matte konstaterade att det bara var att ta fram snöslungan…. Snön var fuktig och tung och den fastnade på snöskyffeln…… ”Kramsnö”… sa husse och suckade……

Husse tycker inte om snö…… ”snö ställer bara till med besvär på vägarna och det är inte trevligt att gå i snö uti skogen…… för att inte tala om snöskottning….. usch”, så brukar husse säga så fort det börjar snöa……..

Jag undrar förresten när husse och jag kan ta oss till skogen …. vägarna här i Hällbybrunn är dåligt plogade för att inte tala om trottoarerna………

2010-11-09