Dagboksanteckningar för december, 2010

Jag fick ingen inslagen julklapp, men väl…

Jag hoppas att alla mina läsare haft en lika skön jul som jag. Jag har träffat husse och mattes barn och barnbarn…. fått smaka på det mesta som fanns på julbordet….  +  torrfoder!!!!!!!
Det där med tomten verkar mysko….  jag har kollat av varje cm på våran tomt …. å det har inte varit några spår efter tomten…. jag kan spåra så jag är helt säker på min sak……. Det låg inga julklappar under granen heller!!!!!!!!
Matte sa, att tomten kommer nog genom skorsten…… men det kan inte vara möjligt  för vi har ju eldat i kaminen….  å jag har suttit och legat framför kaminen, för där har det varit varmt och skönt…

Jag fick ingen inslagen julklapp på julaftonen, men väl en upplagd på ett fint fat…. skinka, köttbullar och en prinskorv, å den julklappen gick inte av för hackor…. det smakade så bra……

Jag tror inte på tomten, jag tror att det är husse och matte som står för julklapparna….. eller har tomten varit hos er andra…. är det någon som träffat honom……snälla hör av er i så fall…

2010-12-25

Inte en klapp utan en riktig julklapp… i ett paket…

Nu står julgranen i vardagsrummet, det tog matte och husse nästan en timme att klä den.
Allt som hör julen till har plockas fram…..  flera tomtar och två lucior !!!!!!!!!!… det är en tradition, säger matte. Jag sitter bredvid och tittar på och mina tankar vandrar iväg……..

Å visst… julgranen är så vacker när den är klädd å ljusen i den tänds… men jag undrar om julen inte kan firas utan julgran och alla tomtar…. räcker det inte med att vi får var sin julklapp….nej…  nej… jag menar inte en klapp utan en riktig julklapp… i ett paket…. I mitt paket fick det gärna ligga något gott… en prinskorv…. en köttbulle eller en bit skinka….
Nej nu får jag sluta tänka på mat…. matte tittar så konstigt på mig…. men Zanee då…. hur är det?…. vad tänker du på?

Jösses hon skulle bara veta… det är konstigt… vi labbar tänker nästan alltid på mat…. när vi nosat upp något måste vi ju bara provsmaka… så är det väl…. eller….. har jag missat något….

Jag önskar er alla en God Jul.

2010-12-12

Solen hade lite försiktigt tittat fram mellan träden…

Vilken härlig dag, solen hade lite försiktigt tittat fram mellan träden och det var helt vindstilla. Matte och jag var ute och tränade i dag också…..hon kastade och jag hämtade…… å så fotograferade hon också….klick… klick…. 

Det brukar vara jag som hamnar i fotoskottlinjen…. men det har jag inget emot…..
I dag den 7/12 har det kommit massor med snö….. förra året den 7/12 var det barmark….. tänk vilken skillnad det kan vara….

När husse kom hem idag hände något konstigt…. han satte inte på sig dom vanliga skogskläderna utan andra….. matte hade också byt om.
Å så sa matte, Zanee gå upp och lägg dig på dagsängen… vi kommer hem om ett par timmar….. å så gick dom.
Jag travade upp i trappen…. lite besviken…. hoppade upp i matte och husses dagsäng och där somnade jag efter en stund.
Jag vaknade utav att det ringde på dörren… å där stod husse och matte, nu var det mörkt ute. Jag blev så glad när jag såg dem…. om sanningen ska fram så tycker jag att det är lite läskigt att vara själv…. Husse och matte ser alltid till att lamporna i huset lyser och det känns okej….. Men jag tycker inte att det är så kul att vara själv hemma…… nu händer det inte så ofta och tur är väl det.
Husse och jag tog en promenad lite senare på kvällen i elljusspåret…. vi fick gå på sidan om det eftersom någon hade gjort skidspår där…

2010-12-07