Dagboksanteckningar för januari, 2011

Idag följde matte med till skogen…

Idag följde matte med till skogen, det var ett tag sedan hon var med oss. Matte hade naturligtvis kameran med sig.

Vädret var helt underbart, solen sken… några grader kallt…. å det blåste bara lite.

Jag sprang å hoppade…. körde ner nosen i snön och plogade ….. oj vad skööööönt. Matte fotade… klick.. klick…..

Vi var ute och pulsade i snön i en timme, sen åkte vi hem…..

Väl hemma klev matte ur bilen och gick in…. å husse och jag åkte vidare till en annan skog…. husse tyckte att han och jag skulle avverka ett par kilometer till !!!!!!! medan det var dagsljus.

Det blir liksom ingen fart på” promenaden”  i skogen när matte  är med….   hon kollar efter alla möjliga djurspår och fotograferar allt…….

2011-01-29

Nu har nästan all snö försvunnit…

Nu har nästan all snö försvunnit… det har regnat och blåst… å på sina ställen tittar gräsmattan fram……. Det är lite tråkigt för jag tycker om att hoppa och leka i snön… precis när man börjar vänja sig och tycka om att vara ute i snön…  ja då försvinner den.

Matte var med mig ute på tomten idag å hon hade naturligtvis kameran med sig……. det är faktiskt första gången på en hel vecka som hon är ute.

Hon har haft jobbigt med astman och på det en förkylning. Husse har också varit förkyld….. Det är bara jag som har varit frisk…

Idag kom husse hem lite tidigare, så att han och jag kunde komma iväg till skogen medan det var dagsljus.

Ja som ni nog förstår har det inte hänt så mycket här hemma eftersom både husse och matte varit dåliga…

2011-01-19

Snöhäst eller var det en snöhund…

Igår kväll kom Izabella hem till oss… hon skulle sova över. Skolan skulle tydligen vara stängd på måndagen…. Det blev en lång och rolig kväll, å jag följde Izabella överallt….

Hon gömde saker och jag fick leta rätt på dem… hon stack till mig en liten bit av sin kvällsmacka när matte och husse tittade bort…

När klockan började närma sig 22.00 tyckte matte att det var sovdags för Izabella… Men först skulle Izabella tvätta sig och borsta sina tänder……  när Izabella var färdig med det tog hon fram MIN tandborste och skrubbade ALLA mina tänder… jag tror inte att hon missade en enda… hon borstade och skrattade…. Jag kan väl inte säga att jag njöt av det precis…. men ibland får man bara stå ut…..

Nu ska Izabella sova sa matte…. du får gå in och väcka henne i morgon Zanee…. jag fick en godnattkram av Izabella och sen gick hon och la sig ……. å jag gick och la mig i min hundsäng…

Idag kl 9.30 fick jag gå in till Izabella och väcka henne… jag hoppade upp i hennes säng och gav henne en stor våt puss bakom örat. Hon vaknade och hon gav mig en stor kram…

Efter frukosten gick vi ut och jag och Izabella lekte i snön på tomten…. När matte kom ut gjorde hon och Izabella en snöhäst eller var det en snöhund…. svårt att avgöra…. jag hjälpte till så gott jag kunde.

På kvällen åkte Izabella hem till sig…. Jag måste nog tillstå att jag nu var ganska trött,  Izabella och jag hade lekt och stojat hela dagen. Vi hade så roligt, å jag fick rå om henne hela dagen eller var det hon som rådde om mig!!!!!…..

När husse och matte satt och kollade kvällsnyheterna på TV,  smög jag upp i min hundsäng och sjönk ner bland mina kuddar…. sen var det någon som drog ner rullgardinen……

2011-01-10