Dagboksanteckningar för februari, 2011

Det blev en annorlunda dag i skogen idag…

Idag på förmiddagen tog matte och jag en liten promenad, nu var trottoaren plogad så det kändes ganska säkert att gå där. Det har varit lite si och så med underhållet av trottoaren här nu under vintern…
Matte är ingen större anhängare utav att gå på stora vägen och kryssa mellan bilar/bussar och snövallen när det är halt ute…… så det har blivit mest skogen tillsammans med husse… för min del….

När husse kom hem från jobbet  idag var det skogen som gällde….. husse åkte till vårat vanliga ställe…..

När vi hade avverkat halva skogssträckan fick jag korn på något… å jag drog iväg mot några träd och buskar… å där låg lite pälstufsar utspridda….

Husse följde efter mig…  jag började spåra och en bit längre bort… i närheten av en gran hittade jag ett halvt uppätet rådjur…..

Det såg ut som om något djur hade släpat rådjuret dit….

Husse fotograferade …….. sedan gick vi därifrån…… jag ville stanna kvar men det ville inte husse.

När vi kom ungefär  halvvägs tillbaka till bilen kände jag att det luktade något igen….. men det här var en annan doft.

Jag försökte dra iväg för att undersöka vad det var men husse ville inte, utan sa bara Zanee, lägg av.

Jag försökte flera gånger men husse tyckte inte att det var viktigt…. utan blev bara irriterad.

Efter ett par hundra meter fick han i alla fall se vad det var jag ville….. för ungefär  75 meter från stigen stod  två älgar….

Vi tittade på dem en stund, husse fotograferade älgarna….  jag ville undersöka dem närmare men det fick jag inte…. utan vi fortsatte tillbaka till bilen…..

Med lite vilja kan man se två älgar som står inne bland träden….. på bilden här bredvid……..

Det blev en annorlunda dag i skogen idag…

Klicka på bilderna så blir dom lite större…..

2011-02-16

En tur till Gillberga…

Idag var vi på en snabbvisit hos familjen Ohlsson i Gillberga….. jösses så mycket snö. Solen sken och det var  ca 10 grader kallt…. Jag träffade Peter och Nina och hennes kille…. Katten som bor hos Ohlssons här i Gillberga… hade satt sig under jaktstugan….. Matte kallar deras inglasade veranda för jaktstugan… när man sitter i den kan man ibland få se både rådjur, rävar utmed åsen… Det finns gott om rådis eller sork här…. jag kände lukten av dom under snön.

Har man otur kan man stå öga mot öga med vildsvin här, förra året på vårkanten gästade dom  familjen Ohlsson…..  Hela gräsmattan som ligger dold under snön, här på bilden bredvid, har sett ut som en upplöjd åker efter deras framfart…… Vi får väl se om de dyker upp igen nu på vårkanten….

Jag sprang och hoppade…… kände in alla dofterna, det var sååååå härligt….  Att plöja genom nysnö är det bästa jag vet…….

Jag tror att det fanns rådjur på andra sidan åsen…… för jag kände en svag doft…. Jag tog en chansning och styrde kosan mot åsen men…… husse såg vad jag tänkte göra…..

KOM HIT ZANEE, en hög… tydlig och ljudlig order…. och efter moget övervägande slog jag på bromsen och återvände till husse. Jag fick en godisbit av husse…. det gäller att hålla sig väl med honom…..

Matte fotograferade … å jag tror att jag fastnade på de flesta bilderna… på ett eller annat sätt….

2011-02-12

Idag blev jag vaccinerad mot rabies…

I dag blev det en tur ut till vet. Göran Ström på veterinärstationen Rölagg, å där blev jag  vaccinerad mot rabies. Jag fick ett sprutstick i nacken, å så var det klart.
Om en månad ska jag dit igen och få den andra vaccinsprutan mot rabies.
Jag tycker om Göran för han är en bra ”tvåbening”….. å han kommer nog alltid att få vara min personliga veterinär….. å jag hoppas att han vill vara det….

Jag träffade också hans två Jack Russel tikar där…. två mycket väluppfostrade och fina damer, enligt matte.  Matte var också väldigt stolt över mig eftersom jag skötte mig så bra….. mötet med Jack Russel tikarna gick jättebra…

Om sanningen ska fram kan jag bli lite knepig ibland när jag möter andra tikar….. Men…. ibland stämmer inte hundkemin…. det är bara så….

Precis som matte brukar säga om människorna…. att ibland stämmer inte personkemin…. det är bara så.

2011-02-07