Dagboksanteckningar för april, 2011

Premiärtur i våran nyinskaffade husbil…

Ja, så var det dax för en lite längre tur med våran nyinskaffade husbil, jag blev tilldelad en plats på golvet under bordet bakom husse och mattes stolar.
Vid lunchtid påbörjades färden… från Eskilstuna mot Öland… Inte för jag vet vad Öland är men jag hörde hur husse och matte pratade om Öland.
Första dagen… en lång färd… men med flera uppehåll…. vilket jag uppskattade.
På kvällen kom vi till ett ställe söder om Färjestaden som heter Karlevistenen….. det är en runsten från vikingatiden och där stannade vi för natten.

Husse och matte gick och la sig i en stor skön säng….. jag trodde att jag skulle få ligga bredvid dem men ack vad jag misstog mig. Matte hade lagt ut en dyna på golvet och där fick jag ligga. En massa konstiga ljud hördes utanför husbilen…. jag låg på helspänn…. men efter ett tag somnade jag….
På morgonen var det jag som vaknade först…. å jag väckte matte. Hon och jag tog en lång och skön morgonpromenad…. jag fick gå i långlina… jag lyckades skrämma upp några stora fåglar….. enl. matte var det grågäss. När vi kom tillbaka väckte matte husse….sen var det dax för frukost som matte tillagade.

Efter  frukosten åkte vi norr ut …. mot Borgholm, vi stannade till en stund vid Borgholms slottsruin….  Jag kände in massor av olika dofter… där hade många gått… där fanns doftande grästufsar, stenar, grenar, blommor å koskit….husse och matte  fotograferade som vanligt.  Vid några tillfällen låg husse på marken och fotade några blommor…. det tyckte jag såg kul ut…

Vi fortsatte längre norr ut och kom till ett ställe som hette Neptuni åkrar….. å där var det bara vatten, grus och sten…. dom blåa blommorna hade inte kommit än.  Färden gick vidare mot Trollskogen…. det blev många uppehåll och promenader…

Fram emot kvällen körde husse söder ut igen…..  tillbaka till Karlevistenen där vi stannade för natten…

Jag skulle vilja åka tillbaka till Öland igen tillsammans med husse och matte…..

Å så undrar jag, om det finns några fina badplatser för hundar, där…… På de flesta badplatserna som vi såg, stod det skyltat att vi hundar inte fick bada eller vistas där….. inte så roligt eftersom jag älskar vatten…. Något badställe borde det väl finnas för oss…….

2011-04-30

I dag kom Alexander och Marcus…

I dag kom Alexander och Marcus tillsammans med sin mamma och pappa och hälsade på. Alexander och Marcus hade fått nya fina skor…. som de glatt visade upp för farmor och farfar… dvs min matte och husse. Jag blir jätteglad när Alexander och Marcus kommer,  jag får alltid många kramar av dem….. å jag brukar ge ganska många nospussar på deras öron…… när jag kommer åt….

Alexander, Marcus och jag gick ut på tomten och kollade….. det var ett tag sedan de var här….. ganska snart upptäckte Alexander att dörren till friggeboden stod öppen.
De gick in i friggeboden ….. jag väntade utanför eftersom jag inte får gå in där….. efter en stund kom de utfarandes med var sin vattenpistol…. Matte hade lagt deras vattenpistoler och lite andra saker i en korg, inne i friggeboden och naturligtvis hade de hittat korgen med alla saker i.
De sprang in i  tvättstugan och fyllde pistolerna med vatten…. å sen var jakten i gång….
De sprutade vatten på mig…. men jag sprang ganska lätt  ifrån dem …. när de inte fick tag på mig började de spruta vatten på varandra istället….

Jag gick  in eftersom jag kände lukten av mat….. å mycket riktigt… matte stod vid spisen och lagade mat…..
Jag la mig mellan spisen och kylskåpet…. det brukar alltid irritera matte… Snälla Zanee, flytta på dig…. du ligger i vägen….

Men jag låg kvar å tittade på matte…. det brukar alltid löna sig…. efter en stund kom mutan…. i form av en liten köttbit….Se så, gå och lägg dig i din hundsäng eller gå ut, säger matte medan jag tuggar i mig den lilla köttbiten….

Efter en stund kommer Alexander och Marcus in och ropar…. Vad blir det för mat i dag….farmor ?

2011-04-17

På stentrappan låg flera snokar…

I går var matte och husse  å jag ute och åkte bil…. det skulle planteras blommor på några gravar i Västmanland. I vanliga fall brukar jag få följa med in på kyrkogårdarna men inte i dag …. Jag tror inte att det är någon bra dag i dag Zanee , sa matte…. och jag fick stanna kvar i bilen…

Matte tog med sig blommor och sin kamera och husse tog med sig en spade….. idag ska vi se om ormarna är framme…. om de ligger och solar sig på stentrappan, sa matte när hon lämnade bilen tillsammans med husse……. sagt och gjort…

Jag fick stanna kvar i bilen… det tog en bra  stund innan de kom tillbaka….. Bagageluckan var öppen så det gick ingen nöd på mig….. jag och Råttan hade det ganska skönt i bilen….

Det var tur att du blev kvar i bilen Zanee, sa matte när de kom tillbaka.

För på stentrappan låg flera snokar….. huller om buller…. och dom såg ut att ha det ganska skönt där de låg och gassade sig i solen……..

Vi  kom hem till Eskilstuna på eftermiddagen och då tog matte och husse en kopp kaffe på altanen och jag fick min något försenade middag……  sedan gick husse och jag till skogen….

Det sista jag hörde från matte var….. se upp för ormar…….   Ja Ja , sa husse….

2011-04-16