Dagboksanteckningar för oktober, 2011

Älgspår…

Igår fick jag upp ett älgspår…. så där helt apropå. Husse och jag gick den vanliga rutten i skogen….  efter en kort sträcka  brukar vi korsa en liten väg.

Å där, utefter vägkanten fick jag upp ett ganska färskt älgspår…….. älgarna hade lämnat ” fotavtryck” i leran, jösses vilka stora fötter älgarna har.
Jag stannade till och kände in doften…. husse kom fram och kollade vad som fångat mitt intresse. Jaha Zanee, här har det tydligen gått några älgar….

Det doftade så starkt… jag började följa spåret och husse lät mig göra det. För den som inte vet så kan jag upplysa om att jag alltid går med långlina i skogen. Det är bara när vi tränar apportering och lydnad som jag slipper den.
Vi lämnade vägen… spåret ledde in mot och genom en ganska tät och snårig skog…. ut mot ett kalhygge… å där ute mitt på kalhygget stod tre älgar….

Husse upptäckte älgarna först !!!!!…. jag hade ju som sagt var min nos mot marken hela tiden…… Nu räcker det Zanee, sa han…. nu stannar vi här vid skogskanten….  å så fick jag sätta mig bredvid husse…. vi var så tysta….
På avstånd såg älgarna pyttesmå ut men jag vet hur stora dom kan vara…. Efter en stund lämnade vi platsen…. jag tror inte att älgarna såg oss…..

Jag fick mycket beröm av husse…. å det kändes bra ….  men det hade inte varit helt fel med en godisbit också…. för jag visade ju vägen till älgarna….

2011-10-28

Ibland får jag spel…

Idag följde matte med husse och mig till skogen…. Naturligtvis fotograferade hon, tyvärr lyckades hon plåta mig precis när jag hade dykt ner i en pytte liten vattenpöl… utmed vägen.

När husse såg vad jag höll på med blev han…. såååå  arg!!!!!   ZANEE,  VAD HÅLLER DU PÅ MED…
Jag vet inte vad som flög i mig…. jag for upp….. kastade mig åt sidan och gjorde tre varv runt några stenar och granar….. för att avslutningsvis stanna upp på vägen och sätta mig. Husse kom fram till mig…. det lämpar sig nog inte att skriva harangen som sedan kom….

Jag såg att matte gick iväg…. jag hade nog velat följa med matte men det var inte läge för det… Nu gick jag istället lugnt och sansat bredvid husse.
När matte var ca 20-30 meter framför oss, stannade hon plötsligt till och gjorde något konstigt tecken till husse som också stannade till. Jag fick sätta mig bredvid husse sedan kopplade han loss mig…..

Sen kallade matte på mig och jag satte kurs mot henne i en rasande fart. När jag var i höjd med henne kommenderade hon …. RUNT – MOT HUSSE… Å jag rundade henne och drog iväg mot husse. När jag nästan framme hos honom kommenderade han….. RUNT – MOT MATTE…. å jag fortsatte mot matte.  Så här höll vi på en bra stund…. jag fick springa fram och tillbaka mellan husse och matte.
När jag är på väg mot matte ser jag hur hon pekar med handen mot marken och jag stannade till på sidan om henne. Jag fick beröm och en liten godisbit och när husse kom fram till oss… fick jag beröm av honom också.
Vi fortsatte skogspromenaden… nu i ett lite lugnare tempo…. ska sanningen fram var jag ganska trött efter allt springande…. Jag ägnade mig istället åt att läsa fyrbeningarnas dagstidningar…. jag brydde mig inte om vattenpölarna….

Under promenaden tillbaka mot bilen träffade jag Springer Spaniel´n  Pytte och hennes kompis  schäfer´n  Ylva…

Det blev ingen riktig hälsnings ceremoni…. jag var kopplad och satt bredvid husse och Ylva var kopplad och satt bredvid sin husse.

Det var bara Pytte som fick strosa omkring som hon ville…. medan matte och husse pratade med deras hussar….

2011-10-11

Jag saknar alla äpplen och vindruvor…

Jag saknar alla äpplen och vindruvor, dom har tagit slut…. å det är så tråkigt… i år fick husse och matte massor med frukt…

Jag älskar äpplen……
Jag har ätit minst ett äpple varje dag hela sommaren ända tills nu.…. Det fanns så många sorter att välja på och det låg flera stycken under varje träd… varje morgon….

Nu är även vindruvorna borta….  matte plockade av dom här om dagen…. hon gjorde saft av dem !!!!!!!!!!!!!!!
Jag har gått och smygätit på vindruvorna den sista veckan…. de var så goda…..

Men som sagt nu är dom också borta…….

Nu får jag koncentrera mig på kattorna…. för en och annan katt brukar irrar sig in på våran tomt ibland, å dom brukar jag smyga mig på och jaga bort…… som sagt, det är för tillfället det enda roliga just nu!!!!!!!.
Det har inte blivit så mycket träning på viltspår i sommar, husse la viltspår bara tre gånger,  å dom klarade jag med glans….. Men sen blev det inga fler lagda eftersom husse varit lite krasslig av och till…… å jag råkade ju ut för knottbetten……. så vi har tagit det lite lugnt med allt…….

2011-10-07