Dagboksanteckningar för november, 2011

Nu är ordningen återställd…. husse har…

Nu är ordningen återställd…. husse har kommit hem från en tre-dagars konferens och han och jag har varit en vända till skogen idag.

Med husse är det skogen och spårsökning som gäller… I skogen aktiveras alla mina sinnen… det finns alltid nya saker att upptäcka….. husse är en bra och snabb å följsam kompis i skogen… Efter skogsvändan blir det alltid mat och sen brukar jag sova en stund tillsammans med husse.
Okej, visst …. ibland får jag spel i skogen…. jag har svårt att motstå alla vattenpölar och kärr….. till husses stora förtret…

Det är konstigt för hemma har vi en stor pool som husse och matte badar i…… å jag har aldrig ens försökt hoppa i den….  men däremot älskar jag min plastbåt i den badar jag gärna eller rättare sagt plaskar…… tillsammans med Råttan….

Matte och jag har en bra relation när det gäller mat och omvårdnad…….. det blir inte alltid torrfoder… ibland får jag ris och fisk eller ris och kött med lite god sås…

Matte putsar mina öron…. kollar mina tänder…. håller koll på min päls å mina klor… å så tränar vi på olika saker en stund varje dag, å det är roligt. Det är många saker som jag måste lära mig, matte är bestämd och rak på sak…. det är meningslöst att tjafsa med henne….

Med andra ord…. husse och matte har olika uppgifter i mitt liv…. jag har fått vissa vanor, å gå i skogen med husse varje dag är en av dem…….

Nu är ordningen återställd i min flock…….

2011-11-30

1:a Advent 2011… i fönstren lyser julstjärnorna….

Nu har jultomten kommit fram igen, å i fönstren lyser julstjärnorna.

Men någon riktig julstämning är det inte…. det fattas något…… Lite… lite  snö kunde ju få komma, tycker jag…. det blir så vitt och ljust ute……  å så doftar den första snön så gott….. Vi fyrbeningar känner faktiskt att snön har en doft…. Tänk att få springa och hoppa i snön….. köra ner nosen… känna in dofterna… å bara njuta….

Jag är helt övertygad om att husse och matte inte tycker som jag, när det gäller snö….. dom avskyr nämligen snö!!!!!!  Snön ställer bara till en massa extra jobb… det ska skottas och sandas… ibland går det inte att ta sig fram på vägarna eftersom plogbilarna inte hunnit med …. Om snö, tycker husse å matte inte….

Fastän … okej, jag har hört husse prata med matte om att åka skidor igen…. för det tycker han om…. Han har sina skidor på garagevinden… han kollade in dem här om dagen…. Jag undrar var han har pjäxorna…. om dom ligger bredvid skidorna, kan han nog hälsa hem…. för då har nog råttorna byggt bo i dem…. Det är nämligen råttor i garaget!!!!!!!!   Det skulle vara roligt att se husse på ett par skidor…..

I morgon åker husse på konferens… jag tror att det heter så…. han blir borta i tre dagar!!!!!!!
Å matte kämpar med sin astma…. sågdamm och råttlukt i garaget och doftande julblommor som stod i affären drog igång astman….

Å jag ligger och drömmer mig bort…. det finns inget annat att göra…

Det är ju ingen höjdare att bara vara ute på tomten… när man är van att få gå i skogen varje dag……

 

 

Ute på tomten och inne med tomten…..  oj……..

 

2011-11-27

Ungefär 30 meter bort stod en älg…

Idag åkte husse och jag till Bjällerstaskogen för våran dagliga skogspromenad. Vi gick den vanliga rundan…. det var blött och smutsigt men vad gör väl det. När vi närmade oss slutet på promenaden gick husse en annan stig än vi brukar….  efter ett hundratal meter kände jag något… det luktade något.
Jag stannade, tog några steg bort från stigen och satte upp nosen i vädret och stelnade till i kroppen!!!!!!

Nu måste väl husse se att det är något…. det gjorde han…. ungefär 30 meter bort stod en älg. Husse tog fram kameran och tog en bild, sen försökte vi gå närmare, men det ville inte älgen utan den vände och gick bortåt i skogen. Vi såg att den stannade och vände sig om när den hunnit en bra bit bort, sedan försvann den.
Vi gick fram dit älgen stått….. gissa om det luktade. Husse sa att jag fick spåra älgen…. det var lätt, färskt spår av levande älg, det är annat än gammalt blod och rådjursklöv.

Jag spårade älgen i ungefär en kilometer…. genom kärr… över berg och mossmarker. Husse sa att jag var jätteduktig och att jag gick helt rätt…. han såg älgspåren i mossan och i kärren.
Till slut kom vi fram till stora vägen…. jag vet att älgen gick över vägen och in i skogen på andra sidan, men husse ville inte att vi skulle fortsätta. Jag försökte några gånger men han sa, Zanee lägg av nu, om vi skall följa älgspåret kan vi få hålla på i flera dagar……
Vi gick tillbaka till bilen och husse sa flera gånger att jag hade varit duktig…… sen åkte vi hem till matte där maten väntade.

Okej… bilden kanske inte blev så tydlig men där inne bland träden står älgen och tittar på oss…..

2011-11-20