Dagboksanteckningar för februari, 2012

Veterinärbesök den 31/1-2012…

Husse och matte tog mig till veterinären den 31/1, eftersom jag hade fått ett par konstiga knölar mellan trampdynorna på båda framtassarna…
Jag slickade på och under tassarna …. ja även på magen och i rumpan  så fort jag kom åt……

Efter sista löpningen har jag varit lite knepig/hormonstind, enligt matte…… Jag slickade hela pälsen flera gånger om dan…. bäddade och gnällde…..

Veterinären undersökte mig och sen fick jag en vaccinationsspruta av något slag, sen talade hon om för husse och matte vad som behövdes göras ang mina tassar.

Dom där knölarna under tassarna skulle behandlas med klorhexidin-schampo….. sagt och gjort…..  väl hemma gjorde matte iordning ett tassbad i en liten fotbalja…
Plötsligt stod jag med framtassarna i tassbadet…. Jag gjorde lite motstånd först…… Jag hade ingen lust att blöta ner mina tassar….. Jag tyckte inte om doften på tassbadet……….

Tyvärr  spelade det ingen roll vad jag tyckte…. det här skulle göras…. i minst 10 minuter fick jag stå där med tassarna i badet, husse och matte satt på sidan om mig.
Sen blev det sköljning och torkning av tassarna… å som inte det var nog…. jag fick gå med halskragen.

Den här proceduren upprepades ett par gången under veckan…..  Nu hjälpte inte tass-baden… jag fick öppna sår under den ena trampdynan… efter ny kontakt med veterinären blev jag ordinerad penicillin. Nu har jag gått  på penicillin en längre tid…. och knölarna är nästan borta.…… och så har jag slutat slicka mig på magen å rumpan…….

Här om dagen råkade jag höra att matte och husse funderade på att köpa små raggsockor och rosa barn-gummistövlar till mig…. om sårknölarna under tassarna skulle komma tillbaka!!!!!!!

 

2012-02-27