Dagboksanteckningar för april, 2012

Jag höll på att köra in nosen i duvans fjäderskrud…

Idag sprang jag på en duva som satt i stenpartiet….. i rabatten, här hemma på tomten. Jag vet inte vem som blev mest rädd…. jag, matte eller duvan…..

Den där duvan brukar sitta och hoa i tallen som står bredvid friggebon….. men idag hade duvan tydligen flyttat ner på marken…

Duvan var otäckt likt de runda stenarna i rabatten….. med andra ord,  jag såg den inte förrän jag höll på att köra in nosen i duvans fjäderskrud…..

 

Matte höll som vanligt på att fotografera… tyvärr blev det ingen bild på mig och duvan….

Däremot fotade matte stjärnmagnolian som börjat blomma……

 

2012-04-24

Idag mötte jag Soraya och Birk i skogen…

I dag var jag i Bjällersta skogen med husse och matte, de tog det ganska lugnt…. å det passade mig utmärkt. Jag hann läsa många dagstidningar utmed stigarna.

I skogen träffade jag 7-åriga Goldentjejen  Soraya som var ute tillsammans med sin husse…. Soraya och jag sprang och lekte en stund…..  Soraya var jättesnäll… Efter ett tag skildes vi åt…. vi fortsatte längre in i skogen och Soraya och hennes husse gick åt ett annat håll…

Å så kom vi fram till trädet med den naturliga ”hyllan”…… det är någon som alltid pryder den här ”hyllan” på trädet…. Ett träd mitt inne i djupaste skogen…

Vid Påsk med kycklingar och blommor…  å vid Jul med tomtar och julkulor…… Kan ni tänka er… att idag hade matte ingen kamera med sig….. så det föll på husses lott att ta ett kort.

Efter fotograferingen fortsatte vi vår skogspromenad….

å efter en stund mötte vi Colliekillen Birk…. som var ute med sin husse och matte…..

Min matte tyckte att Birk såg ut som Lassie….. inte för jag vet vem det är…. men Birk och jag lekte en lång stund och han var jättemysig och snäll…

2012-04-19

Aprilväder… Påsk… barnbarn…

Aprilväder, ena dagen skiner solen och det är varmt och skönt… andra dagen regnar det, blåser eller snöar eller haglar det.

Matte och jag brukar sitta på långsoffan på pooldäck…. dom dagar när solen skiner. Jag tycker om att sitta där med matte…. bra utsikt och jag har koll på allt som rör sig på tomten.

Påskmaten, om någon undrar… jo, jag har smakat på sillen… jag fick även en klick nubberöra och lite hårt bröd… Sen var det torrfoder som gällde å en stor bytta vatten!!!!!!.

Izabella hade påsklov och hon var hos oss på skärtorsdagen, hon bakade limpor och en sockerkaka… sen ritade hon och matte å så lekte hon med mig.

På Påskafton var det sillunch för husse och mattes barn med familj och några andra släktingar ….. under lunchen blev jag förvisad till min hundsäng under trappen…  och ”näthindret” sattes upp…

 

Jag i min hundsäng bakom ”näthindret”och Filip på andra sidan i gåstolen… jonglerande med nappflaskan…. Izabella, Alexander och Marcus hade fått ett eget bord i vardagsrummet, bredvid de övriga.

Alexander och Marcus hade också påsklov och dom kom till oss igen på Annandag påsk och stannade i fyra dagar.

Dom bakade muffins och vetebullar….. spelade bowling i köket/hallen…. ritade och gjorde pärlhalsband…… å så lekte de med mig…..

Nu är det tyst i huset….. det är bara jag, husse och matte….

2012-04-14