Dagboksanteckningar för juni, 2012

Midsommardagen…

Jag fick inte följa med!!!!!….. husse och matte åkte ut och grattade Izabella  som skulle fylla 9 år på Midsommardagen….
Zanee, du har bäst hemma, sa husse….. du kan inte sitta i bilen idag…. det är alldeles för varmt ute.

Å du kan inte följa med till Midsommarfirandet vid Grundby Limpa eftersom du höglöper…… det kommer förmodligen att finnas hundar där.

Det blir lugnast för alla om du är hemma…

Vi blir inte borta så länge…. å du har hela huset för dig själv, sa husse innan han och matte gick ut.

 

Så var det med den saken….  hela huset för mig själv….

Jag undrar om Izabellas födelsedagstårta var god…… husse och matte kanske har en liten bit tårta med sig hem….. till mig….

2012-06-30

Midsommarafton…

Så var det då Midsommar….. Matte och husse å jag skulle fira Midsommar hos Thomas och Therese å barnen Izabella och Filip.

Dom har flyttat ut på landet…. ute till ett ställe som heter Grundby. Släkt och vänner skulle också komma dit och fira Midsommar…. knytkalas… äta sill och potatis i ladan och grilla senare på kvällen å ha kul…..

Straxt innan vi skulle åka dit ringde Thomas och talade om att de hade elavbrott och därmed inget vatten!  Therese skulle just till och koka potatisen när elen försvann… hon skulle koka potatis till ca 40 personer!!!!….. som tur var kunde de använda gasolgrillen och koka potatisen.

Husse fyllde upp två 20 liters dunkar med vatten och ställde in dem i husbilen. Det var inte meningen att vi skulle ta husbilen men nu blev det så….
När vi kom fram till Grundby vid 12-tiden fick jag gå ut och hälsa på Alexander, Marcus, Izabella och Filip… husse och mattes barnbarn….  å så några andra ungar…. samt Stefan och Pernilla och Alexander och Marcus mormor Bodil….

Sen blev jag förpassad till husbilen…. jag höglöpte och matte tyckte att det blev lugnast om jag var där…..
Det fanns nämligen en liten hanhund med i sällskapet… och han kände nog doften från mig….

Det gick ingen nöd på mig….. husse hade parkerat husbilen i skuggan och sedan hade han öppnat alla takluckor och några fönster… slagit upp vatten och lagt fram lite torrfoder…. Innan han gick ut sa han…. nu får du ta det lugnt  Zanee….. du får din sillbit i kväll när vi kommer hem…
Jag gick och la mig under bordet där Råttan låg och efter en stund somnade jag… Husse och matte kom och tittade till mig lite då och då och såg till att jag fick komma ut och sträcka på benen…
Vid 17-tiden åkte vi hem…. å mycket riktigt… jag fick några sillbitar och lite gubbröra när jag kom hem…

I morgon ska vi åka ut till Grundby igen för då fyller Izabella 9 år….

2012-06-29

Om igelkottar tycker jag inte…

Det har inte hänt så mycket här hemma, matte har fotograferat blommor och husse har målat om friggeboden.

Igelkottar har varit på vår tomt igen…. om igelkottar tycker jag inte. Jag och matte har sett spår efter dom, ”igelkotts skit”. Igelkottarna håller alltid till i våra rabatter.

 

Husse har blivit pensionär men han jobbar fortfarande lite då och då och matte har fyllt år…. Å jag började löpa den 7 juni …..

2012-06-16