Dagboksanteckningar för september, 2012

Ofrivilligt dopp i poolen…

I dag på eftermiddagen höll husse på och gjorde rent poolen eftersom den skulle stängas av, inför vintern.
När husse hade gjort rent poolen och tömt rörsystemet var det dax att dra presenningen över poolen. Husse och matte vecklade ut presenningen och började dra den över poolen….

Jag tyckte att det såg roligt ut… jag vill vara med….. husse sa att jag skulle gå därifrån…. men jag började istället hoppa på sidan och bakom honom….
Plötsligt tar jag ett språng ut på presenningen…. det går liksom bara av farten….  Jag landar på presenningen…. den sjunker ner och mina tassar blir våta!!!!!

I nästa sekund ramlar jag i vattnet och jag håller på att hamna under presenningen. Så känner jag att någon tar tag i min hals och rygg och drar mig baklänges upp på pooldäck….

Det var husse som fått tag i mig….. han såg inte glad ut….. han var irriterad och arg….. som tur var räddades jag igen…… av att hans telefon ringde och att han svarade…..
När han hade pratat färdigt hade han lugnat ner sig…. nu var han inte arg längre….. Matte torkade av mig och jag gick och satte mig en bra bit ifrån dem…… det kändes inte lika roligt att vara i närheten av poolen. Vattnet i poolen var fruktansvärt kallt och efter en stund fick jag gå in….

Mot kvällen kom husses arbetskamrat  Erik förbi……. han hjälpte husse att lyfta på plåtarna,
eftersom matte inte kunde lyfta dem. Nu fick jag inte vara med ute på pooldäck….. men ska sanningen fram så hade jag ingen lust med det heller…. jag var hellre inne med matte….

2012-09-26

Husbilssemester, 25 aug-2 sept 2012….. höger eller vänster…

Så var det dax igen, det skulle bli en semestertur med husbilen i år också….. men vart….!!!!!!!  Husse och matte hade inte bestämt sig….  Nord Norge… till Lofoten  eller Tyskland….
Till Frankrike kunde vi inte åka eftersom fransmännen inte accepterade min rabiesvaccination….
Husse och matte bestämde sig vid Gröndals trafikkorsning utanför Eskilstuna…….  husse sa…. ”höger eller vänster”…. båda sa höger…. då blir det Nord Norge och Lofoten….
Jag undrar om det finns knott i Nord Norge …. förra året blev jag ju ruskigt biten av sådana.. fast det var ju förstås i Sverige som det hände….
Husse körde E4 mot HögaKusten…. första natten stannade vi till vid Enånger….Ångersjön.
Andra natten stannade vi till utanför Umeå på en plats som hette Ratan….  en helt underbar och fin plats, nära till havet….
På kvällen när husse och jag tog sista kvällsrundan genom byn höll det på att gå illa…. Det var kolsvart ute och jag hade fullt upp med att läsa kvällstidningarna utefter vägkanten.
Plötsligt stannade jag, en ny doft…. Jag lutar mig fram mot ett staket….. å så hör jag på andra sidan staketet, alldeles intill mig ett BÄÄÄÄAAANDDE……. Jag flög baklänges….. jag blev så rädd… Jag kom mig inte ens för att skälla,  men det värsta av allt, husse började gapskratta….. Va Zanee, är du rädd för får. Sen ser jag en fårskalle på andra sidan staketet….. BBBBBÄÄÄÄÄ…..

Helt naturligt inordnade jag mig i ledet, dvs nu gick jag fot bredvid husse….. det kändes bäst så.
Jag kände mig bättre till mods när jag såg att vi var på väg tillbaka till husbilen….. Jag behövde göra det lilla så det blev ett litet stopp till….
Nästan framme vid husbilen får jag syn på lite högt gräs….. jag böjer mig ner för att sno åt mig ett grässtrå…… jag vet att husse inte tycker om att jag äter grässtrån…. men jag kände bara att jag måste.
Just som jag ska till och dra av grässtrået, stannar all min rörelse av och jag blir helt paralyserad. För där, framför mig sitter en stor slemmig typ och il -stirrar på mig och som om det inte räckte, typen utstöter ett KKKKVVVAACCKK ljud också…… Jag hoppar bakåt, nu är det helt tyst…. jag börjar morra…… går fram igen och tittar men det är helt tyst och den slemmiga  typen hade försvunnit….
Å så hör jag husse säga, ”Zanee, den där paddan var nog ingen prins”…. Jag bara tittade på husse…. jag fattade ingenting….
När vi är inne i husbilen hör jag hur husse säger till matte…. ”Zanee träffade ett får och en stor slemmig padda i kväll”…. å så berättade han hela historien för henne…

2012-09-17

Fortsättning, Husbilssemester 25 aug-2 sep 2012….

Nästa stopp för natten gjorde vi vid Stenbron utanför Gällivare, det hade varit en dag med många stopp, å efter kvällsmaten gick husse och jag ut en kortare vända. När vi kom tillbaka kröp jag in under bordet och somnade.

Nästa dag fortsatte vi mot Kiruna och på kvällen träffade vi Lasse och Eva och Springer Spanien Linus, det blev ett roligt möte. Husbilen parkerades utanför deras hus och Linus och jag gjorde några vändor på deras tomt….. den här gången undvek jag Eva och Lasses damm…. Förra året när vi var hos dom gjorde jag ett magplask i dammen, eftersom Linus jagade mig.

Resten av kvällen vilade jag ut under bordet i husbilen tillsammans med Råttan….. medan husse och matte var inne hos Eva och Lasse. Det gick ingen nöd på mig…. jag hade ju Råttan och hela husbilen för mig själv och husse kom ofta ut till mig….. å då hade han alltid en godisbit med till mig….. Lite senare på kvällen kom husse och matte ut till husbilen och efter kvällsrundan var det sovdax.
Morgonen därpå var det frukost inne hos Eva och Lasse för husse och matte….  jag fick min inne i husbilen….

Efter frukosten bar det iväg mot Norge…… vi stannade till i Harstad i Norge för natten.
Det var en helt underbar kväll vid campingen i Harstad…. solen höll på och gå ner å matte var ute och fotograferade.

Det var Lasse och Eva som hade tipsat om campingen i Harstad i Norge…. å både husse och matte tyckte att det var fint där.

 

 

Husse och jag tog en långpromenad…… när vi kom tillbaka till våran husbil, hade ett tio- tal personer kommit till campingen och de höll på och plockade med kajaker…. å matte var ute och fotade dem.
Matte sa, att det såg mäktigt ut när alla hade sjösatt sina kajaker och gled ut med dem på vattnet.

 

Nästa dag gick färden mot Lofoten…. det blev många stopp utefter vägen….. dvs där det gick och stanna med husbilen. Matte fotograferade och husse och jag gjorde små promenadturer….

Vi passerade många tunnlar och fjäll, drakryggar, som husse och matte kallade dem innan vi nådde samhället Å, som låg på den yttersta spetsen av Lofoten…. Där tog husse och jag en promenad, ut på klipporna mot havet…. Det var ganska klar sikt och kvällssolen höll på att gå ner….

Det doftade helt annorlunda och havet var så stort och fjällen, drakryggarna, så höga….. jösses vad liten jag kände mig…

Matte stannade och fotograferade naturen i närheten av husbilen eftersom hon hade problem med ryggen och svårt att gå…. kameran i ena handen och kryckan i den andra….

Det blev många natursköna bilder ifrån resan…… och bilder på mig, när jag på hemfärden fick bada vid hamnen i Ratan…. kolla Galleri….

 

2012-09-17