Dagboksanteckningar för december, 2012

Julafton….. inga julklappar under granen!!!!!!

Julstjärnan och granen lyste så fint på julaftonsmorgonen….. men det låg inga julklappar under granen!!!!!!!
Jag gjorde en snabb tur ut på vår tomt….. det hade kommit lite mer snö under natten…… Inga spår… ingen tomte alltså…… därav inga julklappar under granen…… så måste det nog vara….

När jag kom in var min frukost klar…….. husse och matte  satte sig vid köksbordet och åt sin frukost……
Efter frukosten sov husse och jag en stund i dagsängen……  det har liksom blivit en vana att göra så när han är ledig…… en bra vana….. tycker jag…
Matte tog det ganska lugnt hon också eftersom hon hade haft en jobbig natt med astman….

Dagen flöt på med jullunch…. å sen skogen tillsammans med husse, vi pulsade omkring i nästan 3 km…. i halvmeter djup snö!!!!!!  Jag var ganska trött när vi kom hem….. så jag gick in i vardagsrummet och la mig på min pläd Ludde framför teven…. medan husse och matte satte sig och kollade in Kalle Anka…. sen somnade jag….

Jag vaknade utav en ljuvlig doft från köket….. husse och matte höll på och plockade fram julmaten…..  Jag gick och la mig mellan kylskåpet och spisen…..  en vana som jag också har och som jag vet irriterar matte eftersom hon måste runda mig när hon går mellan spisen och kylskåpet…..

Okej, nu hade jag inte räknat med husse…. å han sa… flytta på dig Zanee……. Efter att ha blivit tillsagd ett par gånger…. men jag ville inte fatta…. blev jag utmotad!!!!!!
När jag kom in igen hade matte och husse gjort i ordning lite mat till mig också…. en skinkbit och några köttbullar uppblandade med torrfodret.
Det smakade så gott…..  som efterrätt fick jag min lilla sillbit……. också en vana ……

2012-12-24

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

                             önskar jag alla mina vänner…
   

2012-12-23

Gult mon-bälte och blått mon-bälte i judo….. och ett äpple till mig…

Tidigt på lördagsmorgonen åkte husse, matte och jag till Stockholm. Det var en lång resa och väl framme var det skönt att få sträcka på benen och att göra en liten tur upp i skogen tillsammans med husse medan matte gick och knackade på hos  Stefan och Pernilla.

När husse och jag kom in blev det kramar från Alexander, Marcus, Stefan och Pernilla och barnbarnens mormor Bodil, som kommit hem från Spanien för att fira svensk jul. Efter en kort hälsningsceremoni åkte barnbarnen Alexander och Marcus iväg till  judo-avslutningen tillsammans med husse och de andra…..  medan matte och jag stannade hemma.

När alla hade åkt till judon satte sig matte och läste och jag tog en tupplur…. jag somnade till lite julmusik. Efter ett par timmar kom alla hem och det blev liv och rörelse i huset igen.

Marcus visade att han hade fått ett gult mon-bälte och Alexander hade fått ett blått mon-bälte. Inte för att jag vet vad det betyder men dom var jätteglada över bältena.

Jag å andra sidan blev glad för äpplet som jag fick av Stefan…….

2012-12-10