Dagboksanteckningar för januari, 2013

Nu har kung Bore kommit…

Nu har kung Bore kommit med snö och kyla Zanee, sa matte i morse när hon släppte ut mig. Det var 17 grader kallt och det hade snöat ganska mycket under natten ….  så det blev en kort sittning där ute…..

scaled.scaled.DSCN0180Efter frukosten tog husse och jag en ”sovstund” i dagsängen….. När husse är ledig å inte har något annat för sig…… ja då brukar vi sova tillsammans en stund……

När någon ringer och söker husse brukar matte alltid svara att han och Zanee har gått i ide !!!!!!!….. dvs de sover!!!!!!!!!!

Efter lunchen gick husse ut och skottade snö….. sen for vi till skogen….

Det var jättemycket snö i skogen… och på ett ställe hade ett träd lagt sig över några ledningar..scaled.scaled.DSCN0169

Husse och jag gick vår vanliga sträcka i Bjällersta skogen, nästan 3 km…

Vi var ganska trötta när vi kom fram till bilen…

 

2013-01-18

2013-01-02, julen ut….. börjat löpa…

Det händer inte så mycket här hemma, all snön som kom i slutet av förra året är nästan borta. Nåja, ett litet snötäcke täcker fortfarande marken och i morse när jag var ut på min morgon vända såg jag att vi fått fått några cm snö till. I dag blåste det så där förskräckligt…. det är inte roligt….. jag tycker om snö med avskyr blåst.
Här hemma åkte julen ut den 2 januari…… alla julsaker plockades bort…… det gamla ut och det nya in…. till och med alla sköna mattor rullades ihop!!!!
Men det berodde på att jag började löpa den dagen….. okej matte tog fram den lilla gröna trasmattan och la den i hallen…. den får du ligga på Zanee, sa hon….

Här om dagen när husse och jag var i skogen träffade vi på färska rådjursspår…. jag ville följa dom men det ville inte husse….

Okej det blev en liten psykning från min sida…. jag ställde mig och ilstirrade mot ett tätt buskage….

Husse drog i långlinan och sa att vi skulle gå därifrån… men det ville inte jag.
Det står rådjur där, sa husse….  vi ska inte

störa dom……. Zanee, nu går vi härifrån…. och efter en stund blev det så….
Om jag inte hade haft långlinan på mig hade jag nog kollat upp spåret…… tror jag………

Bilden på rådjuret har matte plåtat vid ett annat tillfälle…

2013-01-11

Nyårsafton…. Nyårssmällare…. 2013-01-01

På Nyårsaftons kvällen fick jag lite extra i min matskål….  rått hjortkött och en liten skiva rökt rådjurskött uppblandat med torrfoder. Jösses så gott det var. Husse och matte åt sin middag lite senare på kvällen…. så därför fick jag också vänta med min….

Matte sa, Zanee den som väntar på något gott väntar aldrig för länge….. Vad hon nu menade med det…….

Under hela kvällen for det raketer i luften…. för att inte tala om vid tolvslaget….. då formligen exploderade nästan hela himlen.

Husse och matte gick ut och fotograferade och jag följde naturligtvis med ut eftersom jag behövde göra det lilla. Både husse och matte berömde mig eftersom jag inte var rädd…. jag brydde mig inte ett dugg  om att det small omkring mig…

2013-01-01