Dagboksanteckningar för maj, 2013

Strömmingsfiske…

Det var full aktivitet, husse for in och ut och runt husbilen…. jag försökte hänga med, men jag gav snart upp. Jag la mig på min plats under bordet i husbilen och iakttog allt… Från huset hördes matte, nu är kaffet klart… å så kom hon ut med kaffetermosen och en matbox.
Nu åker vi, sa husse och jag såg att matte nickade… Så var vi på väg…. men vart…..
Efter en stund somnade jag på min plats under bordet…  det finns liksom inget annat man kan göra när husbilen rullar…. Jag har en skön mjuk dyna att ligga på under bordet och en liten kudde……

Jag vaknade med ett ryck…. husbilen stod still…. så hör jag husse säga…. nu är vi framme i Krokek vid Bråviken, Zanee…
Jag reser mig upp å sträcker på mig..… å vad skönt, nu väntar skogen….. Så öppnas dörren och husse kopplar långlinan på mig…..
Men va nu då…. vad är det för doft…. var är skogen…. jösses så mycket vatten… ska jag få bada….. Solen skiner och det är varmt ute och vattnet ser inbjudande ut….. härligt……jag ska få bada….
Så räcker han långlinan till matte!!!!!!!  Sen går han och öppnar den lilla dörren på husbilen där bak….. å så tar han ut två fiskespön och en liten låda och en hink…scaled.0572m

Matte och jag går en bit bort och jag gör det jag ska, när vi kommer tillbaka till husbilen hör jag husse  säga…. nu får du vara i husbilen Zanee…..

Å så blev det… husbilsdörren fick stå öppen och den lilla grinden kom på plats å jag bakom den….

Jag kunde se både husse och matte… å även några andra fiskare från min utsiktsplats bakom gallergrinden i husbilen. scaled.DSCN0564

Nu ska vi fiska strömming, sa husse…. sen hjälpte han matte att komma på plats….. det var en ganska stenig strand…

Matte har lite taskig balans och besvär med nack och rygg…. så hon behöver lite stöd ibland…

Efter en stund slutade matte fiska… hon kunde inte kasta ut linan med krokarna så långt…. det blev bottennapp eller så fick hon tång på krokarna……..

Med spö i ena handen… kom hon krypandes upp för den steniga strandkanten…. med siktet inställt på husbilen….  det såg inte klokt ut…. Väl framme vid husbilen ställde matte sedan undan fiskespöet och tog fram kameran istället …. scaled.0569m

Hon tog bort gallergrinden och sen satte hon sig i dörröppningen bredvid mig…. Matte fotograferade och husse fiskade…. efter en stund hade jag sett nog och jag gick och la mig under bordet….
Husse drog upp 30 st fina strömmingar under tiden som vi var där…. å matte fick rensa strömmingarna… sen la hon dom i frysen …. Efter kaffefikat åkte vi hem….

2013-05-30

Ett duvpar har försökt bygga bo…

Nu är ordningen återställd i huset…. hantverkarna har gjort sitt och grovköket är klart.  Min matskål står i grovköket igen och jag kan gå fritt överallt……scaled.IMG_2484

Den 1 maj fyllde husse ett antal år…. och då fick jag en liten…..liten  bit smörgåstårta…. i min matskål, av husse…..

Den 8 maj var Filip och Thomas och hälsade på…. det var en jättefin dag och Filip satt ute på verandan och lekte med sin brandbil… efter en stund tröttnade han….

Det spelade ingen roll att jag försökte vara lekkompis…… han hastade in och la sig i sin säng….. en säng som alltid står  hemma hos oss….. å där, somnade han med skorna på!!!!!

 

scaled.IMG_2516

 

 

 

Den 11maj plockade husse och Thomas bort poolplåtarna…. nu skulle poolen startas igång … När  husse fixade med poolsargen  hjälpte jag naturligtvis till….

 

 

Vi har….. till och från haft ”hyresgäster” i tallen vid friggeboden….. ett duvpar har försökt bygga bo där…. Tyvärr har det blåst ganska mycket och boet/ grenarna  eller det som skulle bli ett bo har blåst ner ett par gånger……. vi får väl se hur det går….

Det är helt okej om duvorna håller sig i tallen men om dom får för sig att spankulera på min tomt då blir jag inte glad….

Här om året hade jag ett kort möte med en duva som låg och sov i i våran stenrabatt!!!!!    Jag lovar… jag trodde att det var en sten men när jag skulle till och nosa på den visade det sig vara en duva…. både duvan och jag blev rädda….

Jag kan acceptera att sädesärlan går framför min nos… hon är underhållande med sin vippande gång och tvära kast… å hon är en hejare på att fånga småkryp och mygg/flugor…. I år kom sädesärlan till oss den 22 april… vanligtvis brukar den dyka upp omkring den 8 april… enligt matte.

I morgon är det Pingstafton….. jag undrar om det hamnar något gott i min matskål…. kanske ett smaskigt köttben…. något borde det väl bli…

2013-05-17