Dagboksanteckningar för juli, 2013

Juli månad… en ny resa till Lofoten…

Så blev det ny resa till Lofoten. Den här gången skulle husse och matte å jag till Andenes på norra Lofoten… det blev en lång resa…. vi tar det från början…
På måndag morgonen den 1 juli åkte husse och jag till veterinären… jag skulle ta avmasknigstabletter där…. å sen skulle veterinären notera det i mitt hundpass. Ett måste för att jag skulle få följa med till Norge….

När vi kom hem gjorde husse och matte i ordning husbilen…vattenpåfyllning / mat / kläder / mina hundprylar… hundpass och min mat, jösses vilken tid det tog…. Jag passade på att ta en tupplur på min plats under bordet i husbilen. Omkring kl 15.00 verkade allt klart, men ändå inte… det tog en timme till innan vi kom iväg….
Vårt första nattstopp blev vid Sågmyra i Dalarna, husse hittade ett fint ställe där husbilen parkerades och sen tog husse och jag en sen kvälls promenad genom samhället. När vi kom tillbaka till husbilen var kvällsfikat klart… sen var det sovdags.

scaled.DSCN0739Resan gick vidare mot  Ströms Vattudal  i Jämtland och vid Fågelsjön stannade husse till å jag fick äntligen bada…… oj vad skönt det var…

Husse körde sedan mot Blåsjön och in i Norge. Vi stannade till vid Polcirkel Center i Norge…. å där tog husse och jag en riktigt lång runda i terrängen…

När vi kom tillbaka hade det kommit många husbilar och husvagnar till parkeringen där vi stod.

Husse tyckte att det var en bra övernattningsplats…. det tyckte förmodligen alla andra också…. så vi och de andra nattade där på parkeringen…

Nästa dag var vi nästan själva på parkeringen…. vi sov nämligen till kl 10…. en morgonvända med husse, lite frukost sen gick resan mot Saltströmmen och Bodø….

Vi hittade en camping på sidan om bron över Saltströmmen…. husse och matte brukar aldrig stanna till på campingar men här var de tvungna…. Det var nästan fullt på campingen…. det kryllade av folk… vi fick tag på en bra plats och hade turen att få mycket trevliga campinggrannar…. ett norskt par från Halden.

Jag låg utanför husbilen och bara njöt, en mjuk gräsmatta och ett underbart väder…. en terrier hanne kom fram och ville hälsa på mig men när jag reste mig försvann han……

På eftermiddagen gick husse och matte och många turister ner och tittade på tidvattenströmmen under bron, naturligtvis fick jag följa med… vattnet snurrade och virvlade runt i full fart….. Det såg lite läskigt ut….. matte och husse var väldigt imponerade och det verkade alla andra också vara.

Näst dag skulle det färjas, från Bognes till Lødingen. Sen husbil mot Andøya på norra Lofoten… matte var lite orolig för hur jag skulle reagera på färjan… Färjepersonalen förklarade nämligen att jag antingen skulle få vara kvar i husbilen på bildäck… själv i ca en timme!!!!!! eller så fick jag följa med husse och matte upp och ut på färjedäck.
Jag fick följa med husse och matte ut på färjedäcket… det blåste lite men vädret var ok… å jag klarade av att färja…. både matte och husse var faktiskt lite stolta över mig….

scaled.IMG_1602Vägen ut mot Andenes  var smal och krokig och naturen var enligt husse och matte grymt vacker……….  Vi slog läger en bit utanför Andenes …. husse och jag gick ut på en kvällspromenad… å jag lyckades nosa upp en orkidé…. som husse bl.a fotade…

Å så Midnattssolen… det blev aldrig mörkt i husbilen den här natten….

Resan fortsatte sen mot Sverige och i närheten av Abisko blev det åter nattstopp…. husse hittade en fin plats med utsikt över Lapporten…..

Dagen efter fick jag träffa hundkillen Linus igen….hans matte och husse,  Eva o Lasse i Kiruna…. Det var roligt… å jag tror Linus tyckte det också…. Det var full fart hela tiden… matte var dock lite orolig… den fina dammen och alla fina blommor var nämligen i riskzonen när Linus och jag jagade varandra….. men det gick bra….

Så var vi på väg söder ut igen… i Skogfors utanför Byske sammanträffade vi med Hans och Kristina som var på besök hos Yngve o Birgitta… vid deras sommarställe.

När jag hoppade ut ur husbilen där, möttes jag av en stor lurvig hundtjej som hette Daisy….. enligt husse var hon troligen av rasen leonberger  eller……Vi lekte och hade jätteroligt, å vad snäll hon var….

Dagen efter gick färden hemåt….  Jösses så många härliga platser jag varit på och fått uppleva…. fjällen, havet, hjortronmossarna, vilka dofter …..

2013-07-31