Dagboksanteckningar för augusti, 2013

Augusti månad… Göta Kanal och Vasaloppet med husbil…

Torsdagen den 1/8 var det dags igen… Husse och matte hade fått för sig att de skulle göra Göta Kanal…. dvs åka husbil på alla småvägar längs med Göta Kanal…. Det var grymt varmt ute den här dagen… men under bordet i husbilen var det svalt och skönt….

Vårt första nattstopp blev på en ställplats vid Säters färjeläger, Bråviken…scaled.IMG_1666

När husse och jag var ute på våran kvällspromenad på en liten gångväg utmed vattnet, kom plötsligt en jättestor passagerarbåt, vid namn ARTANIA farandes mellan öarna/skären… Husse passade på att fota den… Oj oj oj, så stor båten  var…

Dagen efter tog vi den ”lilla” färjan över sundet… under dagen blev det små fikastopp här och där, utmed Göta Kanal …

Värmen höll i sig….det var väldigt varmt ute… men jag fick inte bada!!!!… eftersom vattnet var ganska skitigt i kanalen… På lördagen var vi hemma igen…. och då fick jag bada i min gula badbåt….. medan husse och matte tog ett dopp i poolen….

På måndagen den 5/8…. bar det iväg till Hörken i nordvästra dalarna, där husse bott som liten…. Väl på plats pratade husse med några ortsbor och fick då veta var huset som han bott i, troligen låg… En man pekade på en liten väg, in i skogen… husse och jag gick in på den lilla vägen och upp för en jättelång… vidrigt hög backe…. Jösses backen ville ju aldrig ta slut!!!!!…
Där uppe på höjden fanns ett hus… men husse var tveksam om det var det huset som han bott i som liten… Nå ja, vi tog oss ner till husbilen igen och matte… som i vanlig ordning gjort i ordning fika…. Vi stannade till på många fina platser och jag fick bada där det gick…

Sen fick husse och matte för sig att de skulle göra Vasaloppet, med husbil !!!!!… först Göta Kanal och sen Vasaloppet!!!!!!.. solsting eller….
Det blev Berga by utanför Sälen sen hela Vasaloppsvägen förbi  Mångsbodarna, Evertsberg och så vidare…..  å så, slutstation Mora. Jösses vilken lång sträcka skidåkarna åker…. frivilligt!!!!!!! under vintern…. å nu verkar det som om man ska cykla den här sträckan….. under sommaren…. de ni!!!!!!!!

På vägen hem gjorde husse en avstickare till Tärnsjö där matte bott som liten…. men huset där hon bott och som stått mitt emot tågstationen, fanns inte kvar… Men husse och matte träffade några Tärnsjöbor på uteserveringen vid tågstationen… som berättade om Tärnsjö och att tågstationen hade både lokomotiv och vagnar från den tiden då matte var liten.

scaled.1159mI en av vagnarna hade man inrett en servering och i en annan vagn var det vandrarhem…. Medan husse och matte kollade vagnarna fick jag vara kvar på uteserveringen…

Efter att det husse och matte fikat… kaffe och kanelbulle…. o ja, jag fick smaka en liten bit av kanelbullen… å den var så god…. gick resan hemåt….

2013-08-31