Dagboksanteckningar för februari, 2014

Februari månad, röd fläck på golvet…

Den 10 feb började jag löpa… en pytteliten röd fläck på golvet avslöjade mig. Å vips så plockade matte bort några mattor och satte för grindarna till vardagsrummet… Därefter förklarade hon tydligt för mig att nu fick jag hålla mig i köket och hallen ett tag…. Inte så kul men det är ok…det är ju ändå i köket som all den goda maten finns…. en liten smakbit då och då, sitter fint..
Man kan undra vart all snö tog vägen…. har vi haft vinter?… eller….. Det kom lite snö den 21 feb  men den försvann på ett par dagar.

Vi besökte Alexander i Stockholm dagarna innan han skulle fylla 11 år… Å där… fick jag tillbringa största tiden på min matta i hallen… bakom ett galler… Som tur var kom Alexander och Marcus och stack till mig några äppelbitar då och då och gav mig vatten och kramar… men någon födelsetårta fick jag inte smaka!!!!!!
Det blev bestämt att Alexander och Marcus skulle komma hem till oss under Sportlovsveckan… å den 23 feb kom de hem till hos oss.

Nu blev det lite roligare under husses och mina skogspromenader…… Ena dagen följde Marcus med oss till skogen, han är en riktig skogs- och sakletare…. värre än mig!!!!!!… Han upptäckte både det ena och det andra. En skrotbil mitt inne i skogen !!!!!!! å den skulle undersökas…. en upphittad älgkäke skulle fotograferas….  å husse fick svara på alla frågor som Marcus hade….Vad är det och hur kommer det sig….  Marcus ville ha svar på allt…..

Den dagen fick Alexander vara hemma hos matte och sy…… Alexander har ”symaskinskörkort”  å han är duktig på att sy…. När vi kom hem visade han upp en tygväska som han hade gjort själv och som han skulle ha sin ”app” i ….. inte för att jag vet vad en ”app” är för något… men tygväskan var jättefin.

Nästa dag fick Marcus vara hemma hos matte och sy… det var första gången som han fick sy på en symaskin….  Å då var det Alexanders tur att följa med oss till skogen. Han och jag undersökte ett omkullvält älgtorn och allt möjligt annat….. vi hade jätteroligt i skogen… När vi kom hem från skogen kunde Marcus visa upp vad han sytt…. ett stort kuddfodral  och en egen designad tygväska…. de var jättefina…

scaled.DSCN2100Dagen efter fick Alexander vara hemma hos matte å sätta bulldeg själv och under tiden som degen jäste fick han baka två sockerkakor. När husse, jag och Marcus kom hem från skogen luktade det nybakad sockerkaka. Det blev varm sockerkaka å ett glas mjölk till Alexander och Marcus,  kaffe till husse och matte…. å jag fick en liten avsvalnad sockerkaksbit…..

När alla fikat färdigt drog det stora bullbaket igång  under överinseende av mig….. scaled.DSCN2116

 

Matte tyckte att det var roligt med två självgående bagare i köket… Vilka fina bullar och längder det blev……

Matte hann faktiskt lösa  ett stort korsord under tiden som Alexander och Marcus bakade…

Det var full rulle hela veckan…. sena kvällar och mornar.
Sena kvällar med tecknad film som avnjöts av Alexander, Marcus, husse, matte å jag….

O ja, jag fick faktiskt vara med inne i vardagsrummet när de kollade på de tecknade filmerna ….om jag höll mig stilla…..

Nu har blåsipporna…. lite försiktigt…. tittat upp, matte, jag och Alexander hittade några här om dagen……   Å Thomas har blivit 40 år, fast honom fick jag inte följa med och fira…. Men grattis ändå….. du ska få en stor blöt nospuss när vi ses….

2014-02-28