Dagboksanteckningar för juli, 2014

Juli månad, Stekenjokk, Trappstegsforsen..

 scaled.IMG_2811Den 17 juli var det dax för en ny resa med husbilen, å färden gick norr ut….
På Djursjukhuset Ejra i Östersund fick jag avmasknings-tabletter av en veterinär som också gjorde en anteckning i mitt hundpass…. eftersom vi skulle in i Norge var det tvunget med avmaskningsabletter.

scaled.IMG_2817

 

Norr om Alanäset utefter Vildmarksvägen på en större grusplan stannade vi till för övernattning, det blev en kort kvällspromenad upp för ett berg, å där upptäckte husse en ren, bara ett par meter från oss….

 

Renen låg och vilade vid en bergsskreva. Husse å jag gick tillbaka till husbilen, å där fick jag stanna, sen gick husse tillbaka och fotade renen…. som fann för gott att flytta på sig…

scaled.IMG_2836

 

Dagen efter gick färden vidare via Vildmarksvägen mot Stekenjokk …. i husbilen var det svalt och skön… men ute var det nästan ca 30 grader varmt…. å alldeles vindstilla….

Husse och jag tog en promenad på det nerlagda gruvområdet vid Stekenjokk. Det var många turister där, fast inte där vi gick…..

Färden gick sedan vidare mot scaled.IMG_2846Trappstegsforsen utanför Saxnäs…. Matte skulle fotografera …. hon linkade omkring med kryckorna och kameran medan husse och jag tog en promenad utmed Trappstegsforsen… Husse hittade en lugn plats bakom några buskar å där jag kunde ta ett dopp… vad skönt det var…. men också lite läskigt… vattnet liksom sög tag i en på nått konstigt sätt…
Jag hade långlinan på mig så jag kände mig ganska trygg… eftersom husse höll i den andra änden…

När vi kom tillbaka till husbilen såg matte att jag var våt i pälsen å hon undrade vad som hänt. Ingen ting, sa husse… Zanee vill bada å vi hittade en lugn plats…

Matte tittade på Trappstegsforsen och sedan på oss…. ruskade på huvudet…… å sen gick hon in i husbilen och hämtade en handduk…. som hon hivade ut genom dörren…..
Sen blev det en liten tur in i Norge… och sen gick färden hemåt….
Väl hemma gjorde matte iordning min gula badbalja…. å jag fick bada… jösses så skönt det var….

2014-07-31