Dagboksanteckningar för augusti, 2014

Augusti månad…

I början av Augusti kom Marcus till oss och han skulle stanna i en vecka, Izabella dök också upp i några dagar. Vädret var fint så Marcus, Izabella, husse och matte badade i poolen varje dag, medan jag badade  i min gula badbalja.

scaled.IMG_2260Marcus och Izabella  följde med husse och mig på den dagliga skogspromenaden, å det var roligt.
Husse berättade om växter och djur, å dom lyssnade och frågade.

På ett ställe i skogen fick dom stifta bekantskap med jätte Björnloka också kallad Björnfloka och husse lärde dom……  se men inte röra….

 

 scaled.IMG_2269Vi fortsatte längre in i skogen…. å där utefter kanten av en stig låg en stor snok… som just ätit något… förmodligen en råtta… När husse petade på ormen slingrade den sig sakta in mot blåbärsriset…. Marcus fotograferade ormen medan jag fick stanna bredvid Izabella….

Jag missade faktiskt ormen… för jag hade varit upptagen med att utforska den andra sidan av stigen….
När vi kom hem från skogen var det mat och bad som gällde….Den här veckan gick så fort….

 scaled.IMG_2286Ja, å så blev det en liten tur till Carl Larssons-gården, stugan Lilla Hyttnäs i byn Sundborn. Matte och Bodil och husse å jag fick en fin dag där.

Matte och Bodil å några till följde med på en guidad tur…. medan jag och husse strövade omkring i omgivningarna…. Husse fotograferade å jag läste dagstidningarna…. det var många fyrfottingar som gått där före mig… å nästan alla hade lämnat doft efter sig….

2014-08-31