Dagboksanteckningar för juni, 2015

Mars – Juni månad 2015…

scaled.IMG_3119Matte har varit dålig på att förmedla mina berättelser här en tid, hon har inte haft tid eller lust att sitta och skriva vid datorn. Hon har lyssnat på ljudböcker och sen har hon hållit på och fotograferat ganska mycket, blommor, barnbarn, hästar…… å så mig….

På bilden här intill har matte fotograferat hästen Smirnoff och husse när de njuter av solen… Matte var jättestolt över den bilden…..

 

Under mars månad har husse varit upptagen med att måla alla innertak på nedre botten, i huset…. å så har han fixat med husbilen…

Vad som hänt mig….. tja, inget särskilt egentligen det har liksom bara ångat på i vanliga spår.
Jag och husse har traskat i skogen varje dag. Jag har badat i min gula badbåt när det har varit varmt väder.
Badat och badat…. jag blöter bara mina tassar.

Under mina turer i trädgården har jag nosat upp en stor igelkott som bor under våran friggebod…. den typen traskar omkring på tomten och rullar ihop sig och fräser åt mig när jag försöker få kontakt med den. Å så, jagar jag alla kattor som råkat komma in på tomten, jag förstår inte varför dom måste vara på just min tomt….

Jag började löpa den 4 april och håller fortfarande på, i ca tre veckor har jag nu till och från grävt stora gropar i mattes rabatter. Bollar, skor och kuddar har jag bäddat in under mig….. matte säger att jag har fått hormonspel. Maten…. det vill säga torrfodret smakat inte alls så gott…. jag föredrar matte och husses mat. Men de är snåla med sin mat…. Okej ,varje torsdag får jag smaka en liten pannkaksplätt, å ibland får jag lite hjortkött…

scaled.IMG_2541

Årets premiärtur med husbilen gick till Öland, närmare bestämt till Degerhamn den 29/4.

scaled.IMG_3054

Där fick jag bada och träffa andra vovvar…. dock på lite avstånd eftersom jag löpte.

Under en promenad på Bergstigens vandringsled kom vi till en plats där det fanns gamla kalkbränningsugnar och ett gammalt dynamitförråd.

Å där passade husse på att fotografera mig.

 

Valborgmässobrasan var grymt vacker…. man eldade upp en båt som var fylld med bråte och upplagd på piren vid hamnen i Degerhamn….

Å så det förstås… en tur till Kolmården för att fiska strömming den 9 juni….Fiskelyckan var inte den bästa…. husse gjorde tappra försök… men strömmingen lös med sin frånvaro.

Midsommarafton började med att husse och jag tog en lång skogspromenad sen fick jag vara hemma medan husse och matte åkte bort några timmar. När de kom hem fick jag en hård brödbit med en liten sillbit på…. jösses så gott det smakade.

Ett besök hos min veterinär har jag också hunnit med…. någonting hade hänt med min klo på baktassen. Inget farligt enligt honom…. å det kändes bra.

2015-06-30