Dagboksanteckningar för juni, 2016

December 2015 till juni 2016…

scaled.IMG_3795Någon julgran blev det inte inne i år, matte tyckte att det räckte med halmgrisen och halmhönan samt några småtomtar på byrån. Det får räcka med den julstämningen, sa hon.

Jag för min del förstår inte varför man ska ta in och klä en gran med julsaker…… Vi har alltid haft en plastgran, å den tas in från vinden….. men riktiga granar luktar faktiskt mycket, jaa… både det ena och det andra, det känner vi fyrfottingar.

 

scaled.IMG_2989Snön kom till sist, å jag lekte och njöt i fulla drag men så en dag…. helt plötsligt, så regnade snön bort. Husse var glad, nu slapp han skotta… men jag tyckte att det var tråkigt, jag tycker ju om snö.

I mitten av januari började husse måla innertaken på övervåningen, sen la han in nytt ek-parkettgolv och tapetserade. Det var svårt att hitta en lugn vrå, jag låg oftast i vardagsrummet för där hade husse och matte ställt dubbelsängen. I slutet av april var arbetet på övervåningen klart.

Så i början av maj, kom våren… vitsipporna och magnolian blommade……

scaled.IMG_3982Å en morgon hade äppelträden och körsbärsträdet exploderat i en blomsterprakt som heter duga….. allt hände så fort…. det var varmt och skönt ute.
För att inte tala om skogen, det doftade så gott och jag läste alla dagstidningar, varje dag… till husses stora irritation. Men snälla Zanee vi kommer ju ingenstans, mumlade husse. Våra promenader i skogen tog mycket längre tid nu.

Hemma var matte ute med kameran och fotade, inte mig utan alla små sommarjobbare, blomflugor, bin å humlor mm.

scaled.IMG_4133

I slutet av maj började husse fixa med poolen….  Gamla poolduken skulle bytas ut och Peter  kom och hjälpte husse.
Peter hade cocker spanieln Ebba med sig… både husse och Peter tyckte att jag och Ebba var ganska stökiga… vi var i olika löpstadier bägge två….. Vi var i vägen, vi befann oss på en ”arbetsplats”, men det brydde vi oss inte om…. så matte beslutade att Ebba skulle vara ute och jag inne…. å det fungerade bra.
Den 14 juni blev poolen färdig…

På Midsommaraftonen fick jag vara hemma när husse och matte åkte bort en stund…. När de kom hem gjorde matte iordning en liten sillmacka till mig.
En liten sillmacka får jag varje midsommar, så det har blivit en tradition….

2016-06-30