Min blåa plastbåt…

Idag var det så varmt  att jag inte ville vara ute…. det kändes som om jag höll på att få värmeslag. Matte och husse hade plockat fram den blåa plastbåten som låg på vinden. Deras barnbarn hade badat i den när de var mycket små och nu skulle jag få överta den.

Från min plats i grovköket såg  jag hur de spolade vatten i plastbåten, när det var färdigt ropade de på mig. Jag hade ingen större lust att gå ut, men när matte kastade i mina bollar i plastbåten…. ja då kunde jag inte motstå det….

Jag tog med mig min strumpa ut till plastbåten….. en gammal raggsocka som husse gjort en knut på och som blev en av de första leksakerna som jag fick och som jag nästan alltid bär med mig.

Jag la den försiktigt i vattnet….. den flöt en liten stund… men sen försvann den under vattnet… Jag hoppade i ….. åh vad skönt….. men var tog strumpan vägen…. Jag vet inte vad som hände men jag hoppade och lekte i plastbåten resten av dagen, det var så roligt och svalkande…
Matte hade glömt att sätta för gallergrinden till köket, jag hann göra ett par vändor in i köket innan hon upptäckte misstaget…..Det var vatten på hela köksgolvet….

Matte sa, idag är det Mors Dag….

2009-05-31