Älgfärs…

Idag har matte lagat älgköttbullar, husse kom hem med 2 kg älgfärs som han hade köpt på Köttskolan….å så hade husse fått två stycken älgklövar… dom ska han ha när han lägger viltspår…..
Matte la älgfärsen i en glasskål sen plockade hon fram ägg, ströbröd, grädde och olika kryddor….men innan hon blandade till älgfärsen tog hon en sked färs och la i min matskål… Jag satte genast ner nosen i matskålen, snappade åt mig älgfärsen för att i nästa stund spotta ut den….Jösses, det var ju rå färs….å jag som trodde att det var en färdiglagad köttbulle…
Matte såg undrande på mig, sen sa hon…. va nu då, vill du inte ha rå älgfärs….Jag tittade på henne sen gick jag och la mig i min hundsäng…den råa älgfärsen låg kvar i min matskål…..
Sen låg jag och tittade på matte när hon lagade till älgköttbullarna, när hon stekt alla såg jag att hon lagt en köttbulle på ett fat…… Nu gällde det att inte vara för intresserad….för den köttbullen skulle bli min…….Zanee ropade matte, kom så får du smaka….matte ställde ner fatet……jag gick sakta fram mot fatet…tittade på matte igen…varsågod sa hon….En sekund senare var köttbullen uppäten…. vad som hände med den råa älgfärsen vet jag inte…. förmodligen plockade matte bort den ur min matskål ……Den stekta älgköttbullen var supergod….

2009-11-11