Räven raskar över…

Matte och husse är stora djurvänner, men de är inte så förtjusta i skabbrävar…På kvällen dan innan julafton, pratade husse med våran granne som jagar och han påtalade att han nyligen hade haft en räv på trappen och att den var ordentligt angripen av skabb…..

Matte bara suckade när hon fick reda på det….Det är klart att, när det är så här mycket snö och kallt väder och skogen ligger så nära……ja då dras de till fågelborden och  komposter….vad ska man göra, suckade matte…det är så tråkigt om Zanee blir drabbad igen….

Jag  har blivit behandlad för rävskabb två gånger, nu är jag frisk….tror jag…..det var ett tag sedan jag hade klåda….. åh så får husse höra detta av grannen….

Någon matallergi har jag inte… utan det är förmodligen den här räven som smittat mig de här två gångerna, åh jag kan tala om för den som inte vet……att klådan är läskigt grym…..när den väl sätter in……Det är tur att det finns veterinärer som kan hjälpa en så att man får medicin… när man har drabbats…

                                                     —————————————-

På julafton fick  jag lite skinka och leverpastej uppblandat med lite torrfoder ….. en liten bit sill fick jag också……åh det smakade så gott….efter maten blev det en långvända i skogen med husse….När jag kom hem satt matte och tittade på Kalle Anka som sändes på TV…. Matte sa bara,  Zanee gå till gammeltomten där ligger en liten julklapp till dig….

Bredvid gammeltomten låg ett smaskigt tuggben…..

2009-12-26