Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/paged-comments/paged-comments.php on line 31 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197 Zanee på viltspårträning, 26 maj 2010… | Zanee

Zanee på viltspårträning, 26 maj 2010…

Fram på kvällskvisten åkte husse och matte med mig till skogen, där  mötte Birgitta upp. Jag ville hälsa på Birgitta….. som vanligt började jag hoppa och skutta av glädje…….  jag kunde inte hejda mig. Matte rynkade på näsan och mumlade något om att det där hälsningsbeteendet måste vi träna bort. Ta det lugnt Zanee… sa hon, men jag lyssnade inte på henne…. När husse sa åt mig att jag skulle sätta mig, gjorde jag det….. efter lite betänketid…..

Husse, jag och Birgitta gick in i skogen, husse hade tagit med sig spårselen och linan…. matte gick en bit efter oss…. hon skulle fotografera. Efter en stund stannade husse och han satte på mig spårselen…. sen gick han och jag fram till en sten, där var uppsparket….

Jag började känna in doften… husse sa inget…. jag följde doftspåret in i skogen över ett dike…. med husse  och Birgitta en bit bakom.

Spåret gick uppför ett berg och runt det…. helt plötsligt tappade jag koncentrationen…. något annat djur hade nyligen korsat mitt spår och jag började följa det spåret istället. Efter ett tag blev jag tillrättavisad av husse och jag hittade mitt spår igen. Nu följde jag spåret upp mot ett litet berg och ner på andra sidan…..  över ett litet diket och DÄR under en gran hittade jag rådjursklöven.

Det var svårt idag…. det var varmt och spåret längre och äldre än något spår som jag provat på tidigare…. Idag kunde det väl ha gått bättre…. men jag hittade ju ändå rådjursklöven…..

2010-05-26