Idag tränade jag viltspår igen…

I dag på eftermiddagen höll husse på i köket med något som han hade hämtat från frysen, det luktade blod och rådjursklöv. Efter en stund gick han ut till bilen och åkte iväg.

Jag fick inte följa med !!!!!!!!!!!!  Han kom tillbaka efter en stund…. men ingenting hände….. Ett par timmar senare sa han åt mig att hoppa in i bilen för vi skulle åka till skogen.

När vi kom till vårt vanliga ställe i skogen tog han på mig ett kort koppel i stället för den vanliga långlinan, sen tog han med spårselen och spårlinan… å då förstod jag.
Vi gick en bit efter motionsspåret sen sa husse till mig att sitta… å så satte han på mig spårselen….. jag hade svårt att sitta stilla… jag visste ju vad som skulle hända….. jag skulle få spåra igen…..  å det tycker jag är jätteroligt …..

Nu fick jag gå fram och lukta vid uppsparket och sen satte jag iväg, det gick jättebra, lukten var perfekt. Efter en slinga i skogen korsade vi motionsspåret, jag kände att det gått både människor och hundar där, men det brydde jag mig inte om, jag hade mitt spår att följa.
Strax efter blev det annorlunda, inget blod !!!!!!!! men det fanns en svag doft ändå som jag kunde följa och efter en bit fanns det blod igen…. yes, det var rätt….

Längre fram tog spåret tvärt slut med det fanns ingen rådjurklöv !!!!!! Jag nosade ordentligt och sen förstod jag…… spåret slutade inte, det fortsatte bara rakt åt sidan.
Efter ung. 50 meter upptäckte jag två flickor som plockade bär en bit bort, å dom måste jag ju hälsa på…..  så jag drog iväg åt det hållet. Men det skulle jag inte ha gjort, för husse uppskattade inte alls det utan väste ”Zanee, skärp dig, sök spår”.
Jag stannade upp och tittade på honom….. han såg faktiskt allvarlig ut så jag gick tillbaka till spåret och ägnade mig åt det. Vi kom fram till ett motionsspår igen och jag följde mitt spår utan att missa och på andra sidan, bakom en kulle, där var KLÖVEN.

Husse var jättenöjd med mig…. å jag fick kycklingbitar som belöning och sedan bar jag klöven hela vägen tillbaka till bilen, sen åkte vi hem……. väl hemma berättade husse för matte hur duktig jag varit ………

2010-08-05