Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/paged-comments/paged-comments.php on line 31 Warning: mysql_real_escape_string(): Stale file handle in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191 Warning: mysql_real_escape_string(): Stale file handle in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194 Warning: mysql_real_escape_string(): Stale file handle in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /storage/content/84/182484/zanee.se/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197 Blåbär, fågelholk och en trälåda… | Zanee

Blåbär, fågelholk och en trälåda…

Nu har jag fått konkurrens  om blåbären i skogen, husse och mattes barnbarn Alexander var med oss till skogen idag. Han hade fått låna en bärplockare ( en sådan där låda med galler)…. å husse hade en likadan.
Tusan vad blåbären försvann fort, jag hann inte äta så många alls….. Alexander drog några drag med bärplockaren och vips så försvann blåbären ner i bärplockarlådan.
Matte hade tagit med sig en hinken….  å både Alexander och husse tömde blåbären i den…  Jag försökte ta några blåbär ur hinken men det uppskattade inte matte……. Zanee,  hela skogen är full av blåbär…. låt bli bären i hinken.
När vi kom hem rensade matte blåbären och sedan gjorde hon en fattigmanskaka med blåbär i och en med äpplen i…..
Fattigmanskaka kallas kakan förr eftersom man inte alltid hade råd att ha ägg i kaksmeten…… mattes mormor  Hildur gjorde alltid en sådan här kaka med blåbär eller äpplen i och gräddade den i ugnen i vedspisen…..

Allt det där hörde jag när matte pratade med Alexander…. Jag förstod inte allt men det spelar ingen roll….. fattigmanskakan med blåbär eller äpplen i är supergod….. gärna med lite glass eller marzansås till…

Medan matte gjorde iordning fattigmanskakorna försvann husse och Alexander ut i garaget…. tillsammans byggde de en fågelholk och Alexander hann till och med bygga en trälåda själv….

Jag tror att Alexander hade en riktigt rolig dag…… tyvärr fick jag inte vara med ute i garaget….. men det gjorde inte så mycket för jag låg i köket och höll koll på blåbärskakan och äppelkakan i ugnen…..

2010-08-11