Smörstekta kantareller…

I lördags kom Izabella hem till oss….. hon skulle sova över till söndagen. Det var full rulle hela lördagen och söndagen…. å vad roligt det var.

Under lördagsförmiddagen var Izabella och jag ute och undersökte allt möjligt på tomten ….. Efter lunch åkte husse, matte, Izabella och jag till skogen…. det fanns inte så mycket blåbär nu…. men Izabella lyckades hitta några här och där som hon delade med sig av.

Det är så roligt för hon får saker och ting att hända….. som när vi satt  tillsammans på en stora sten. Plötsligt sa Izabella kolla Zanee, vilken fin skalbagge…. inte för jag vet vad en skalbagge är för något…. men jag kollade… och jag såg….. ett litet svart kryp som var på väg mot min tass…. Jösses, det där lilla krypet …. som Izabella kallade en ”fin skalbagge”, höll på skrämma slag på mig. Jag hoppade tillbaka…. inte ska du vara rädd för skalbaggen Zanee, sa Izabella.
Hon lät skalbaggen krypa upp på sin hand och sedan satte hon ner den på en liten sten bredvid en buske.
Jag tycker att Izabella är modig…. okej, jag kände mig lite dum som reagerade som jag gjorde men jag har aldrig träffat på en sån där skalbagge …… tror jag.

Plötsligt ropade husse på Izabella, titta här…… Izabella var kvickt framme hos honom….. hon böjde sig ner och plockade upp en stor fin kantarell.

Waaooo, den här kantarellen får du göra iordning till mig när vi kommer hem farmor, sa hon, Izabella hittade några till strax intill.
Husse sa, att det inte var riktigt rätt skog för de här svamparna, å han hade rätt för Izabella hittade inga fler.

När vi kom hem ville Izabella rita och måla tillsammans med matte och jag behövde vila en stund… så det var helt okej …… jag kröp in under bordet och somnade med huvudet på Izabellas fötter….

Till middagen gjorde matte iordning  grillad kyckling och pasta….. och på sidan om Izabellas tallrik stod ett litet fat med smörstekta kantareller som Izabella beställt. Jag fick också lite smörstekta kantareller, å va gott de smaka….

2010-08-23