Zanee på viltspårträning, 24 augusti 2010…

I dag var det dax för mitt sista träningspass i viltspår inför Birgitta Melin. Det har regnat av och till under hela dagen, men när jag skulle gå viltspåret var det uppehåll och till och med solen vågade sig fram en stund. Husse, matte och jag sammanträffade med Birgitta på avtalad  tid och plats i skogen.
Birgitta förklarade för husse och matte att hon träffade några andra personer strax innan jag skulle gå mitt spår och en av av dom talade om att han hade lagt några viltspår i samma område dagen innan, ( några 24 timmars viltspår ).
Birgitta kunde ju inte veta det när hon la mitt spår idag, så hon påtalade för husse att jag förmodligen skulle korsa deras spår…

Birgitta, husse och jag gick in en bit i skogen, efter en stund stannade vi till och husse satte på mig min spårselen. Nu visste jag vad som gällde….. husse och jag gick  fram till uppsparkat.
Sen tog jag över….. med husse bakom mig och Birgitta som höll sig en bit efter oss……..

Till en början gick det jättebra…. men efter ett tag halkade jag in på ett 24 timmars viltspår och nosade upp en klöv…. Jag måste tillstå att jag kände mig lite förvirrad när Birgitta sa att det var fel klöv!!!!!
Jag blev visad tillbaka till mitt viltspår, men nu uppstod ett nytt problem….. jag blev nödig. Jag lämnade spåret helt sonika och uträttade mina behov, när det var klart fortsatte jag att spåra.
Efter en stund hittade jag rätt klöv och jag fick min belöning.

Både husse och Birgitta tyckte att jag hade varit duktig, nu får vi väl se om jag klarar ett anlagsspår inför en domare……

.

2010-08-24