En tur till Gillberga…

Idag var vi på en snabbvisit hos familjen Ohlsson i Gillberga….. jösses så mycket snö. Solen sken och det var  ca 10 grader kallt…. Jag träffade Peter och Nina och hennes kille…. Katten som bor hos Ohlssons här i Gillberga… hade satt sig under jaktstugan….. Matte kallar deras inglasade veranda för jaktstugan… när man sitter i den kan man ibland få se både rådjur, rävar utmed åsen… Det finns gott om rådis eller sork här…. jag kände lukten av dom under snön.

Har man otur kan man stå öga mot öga med vildsvin här, förra året på vårkanten gästade dom  familjen Ohlsson…..  Hela gräsmattan som ligger dold under snön, här på bilden bredvid, har sett ut som en upplöjd åker efter deras framfart…… Vi får väl se om de dyker upp igen nu på vårkanten….

Jag sprang och hoppade…… kände in alla dofterna, det var sååååå härligt….  Att plöja genom nysnö är det bästa jag vet…….

Jag tror att det fanns rådjur på andra sidan åsen…… för jag kände en svag doft…. Jag tog en chansning och styrde kosan mot åsen men…… husse såg vad jag tänkte göra…..

KOM HIT ZANEE, en hög… tydlig och ljudlig order…. och efter moget övervägande slog jag på bromsen och återvände till husse. Jag fick en godisbit av husse…. det gäller att hålla sig väl med honom…..

Matte fotograferade … å jag tror att jag fastnade på de flesta bilderna… på ett eller annat sätt….

2011-02-12