Ibland får jag spel…

Idag följde matte med husse och mig till skogen…. Naturligtvis fotograferade hon, tyvärr lyckades hon plåta mig precis när jag hade dykt ner i en pytte liten vattenpöl… utmed vägen.

När husse såg vad jag höll på med blev han…. såååå  arg!!!!!   ZANEE,  VAD HÅLLER DU PÅ MED…
Jag vet inte vad som flög i mig…. jag for upp….. kastade mig åt sidan och gjorde tre varv runt några stenar och granar….. för att avslutningsvis stanna upp på vägen och sätta mig. Husse kom fram till mig…. det lämpar sig nog inte att skriva harangen som sedan kom….

Jag såg att matte gick iväg…. jag hade nog velat följa med matte men det var inte läge för det… Nu gick jag istället lugnt och sansat bredvid husse.
När matte var ca 20-30 meter framför oss, stannade hon plötsligt till och gjorde något konstigt tecken till husse som också stannade till. Jag fick sätta mig bredvid husse sedan kopplade han loss mig…..

Sen kallade matte på mig och jag satte kurs mot henne i en rasande fart. När jag var i höjd med henne kommenderade hon …. RUNT – MOT HUSSE… Å jag rundade henne och drog iväg mot husse. När jag nästan framme hos honom kommenderade han….. RUNT – MOT MATTE…. å jag fortsatte mot matte.  Så här höll vi på en bra stund…. jag fick springa fram och tillbaka mellan husse och matte.
När jag är på väg mot matte ser jag hur hon pekar med handen mot marken och jag stannade till på sidan om henne. Jag fick beröm och en liten godisbit och när husse kom fram till oss… fick jag beröm av honom också.
Vi fortsatte skogspromenaden… nu i ett lite lugnare tempo…. ska sanningen fram var jag ganska trött efter allt springande…. Jag ägnade mig istället åt att läsa fyrbeningarnas dagstidningar…. jag brydde mig inte om vattenpölarna….

Under promenaden tillbaka mot bilen träffade jag Springer Spaniel´n  Pytte och hennes kompis  schäfer´n  Ylva…

Det blev ingen riktig hälsnings ceremoni…. jag var kopplad och satt bredvid husse och Ylva var kopplad och satt bredvid sin husse.

Det var bara Pytte som fick strosa omkring som hon ville…. medan matte och husse pratade med deras hussar….

2011-10-11