Älgspår…

Igår fick jag upp ett älgspår…. så där helt apropå. Husse och jag gick den vanliga rutten i skogen….  efter en kort sträcka  brukar vi korsa en liten väg.

Å där, utefter vägkanten fick jag upp ett ganska färskt älgspår…….. älgarna hade lämnat ” fotavtryck” i leran, jösses vilka stora fötter älgarna har.
Jag stannade till och kände in doften…. husse kom fram och kollade vad som fångat mitt intresse. Jaha Zanee, här har det tydligen gått några älgar….

Det doftade så starkt… jag började följa spåret och husse lät mig göra det. För den som inte vet så kan jag upplysa om att jag alltid går med långlina i skogen. Det är bara när vi tränar apportering och lydnad som jag slipper den.
Vi lämnade vägen… spåret ledde in mot och genom en ganska tät och snårig skog…. ut mot ett kalhygge… å där ute mitt på kalhygget stod tre älgar….

Husse upptäckte älgarna först !!!!!…. jag hade ju som sagt var min nos mot marken hela tiden…… Nu räcker det Zanee, sa han…. nu stannar vi här vid skogskanten….  å så fick jag sätta mig bredvid husse…. vi var så tysta….
På avstånd såg älgarna pyttesmå ut men jag vet hur stora dom kan vara…. Efter en stund lämnade vi platsen…. jag tror inte att älgarna såg oss…..

Jag fick mycket beröm av husse…. å det kändes bra ….  men det hade inte varit helt fel med en godisbit också…. för jag visade ju vägen till älgarna….

2011-10-28