September månad…

Den här månaden vill nog inte husse och matte uppleva igen… problemet …. tujahäcken!!!!!!  Den skulle skulle klippas… och det skulle ske under september månad…. enligt böckerna eller information via datan….
Husse började plocka fram stegarna och häcksaxen…. matte satte sig lite strategiskt under altantaket. Hon skulle hålla koll på tujahäckens höjd!!!!!!!!
Jag hade lagt mig på gräsmattan under körsbärsträdet… Jag fick flytta på mig efter en stund… husse började klippa tujahäcken precis bakom körsbärsträdet……. scaled.DSCN1478

Konversationen mellan husse och matte …… blir det här bra … klipp lite till…. en gren … ok det ser bra ut …nej du måste ta lite till … inte mer nu…. så där höll de på… Jag orkade inte höra mer… jag gick in och la mig i skinnsoffan i vardagsrummet… Efter ett par timmar kom husse och matte in…. nu var det dags för kaffe med dopp och ett äpple till mig…

Jag gick ut en liten vända för jag behövde lätta lite på trycket…. tujahäcken var något kortare ….men den stod kvar…. Husse hade klippt ca tre meter…. han hade minst tio meter kvar att klippa…

Jösses, idag blir det nog ingen skogspromenad hann jag tänka…. men så hörde jag de förlösande orden…. husse till matte…. Efter kaffet tar Zanee och jag en skogspromenad…. så fortsätter vi  med tujahäcken en annan dag… Matte tycket att det var en bra ide …… scaled.DSCN1527

Tujahäcken blev klippt  dagen efter… några syrenbuskar, (ca två meter höga flyttades) till en annan plats på tomten och rosorna fick en ny plats och några små plantor och stenar flyttades ….. I och med det förändrades hela tomten….

Poolen stängdes ner och så var hösten här…

2013-09-30