Oktober månad… Ullared – Kivik – Öland … å snö!!!

Ja, så var det dags igen den 1 oktober… husbilen gjordes i ordning och så bar det iväg… Husse och matte å jag ….. till Ullared. Husbilen rullade genom en vacker natur och vädret var helt underbart. Husse stannade på många platser…. han och jag tog långpromenader å matte fotograferade… Första nattstoppet blev på en ställplats vid Gekås i Ullared.
Tidigt nästa morgon när affärerna öppnade var husse och matte på plats. Jag fick stanna i husbilen… medan de var och handlade.
När de kom tillbaka till husbilen efter någon timma fick jag lite hundgodis….

scaled.DSCN1591Så fortsatte färden mot Falkenberg  och vidare mot Kivik, dit vi kom på kvällen. Det var helt folktomt vid hamnen… Husse å jag tog en långpromenad nere vid hamnen och upp genom samhället….  När vi kom tillbaka till husbilen hade matte fixat kvällsmat sen var det sovdax……

scaled.DSCN1592Morgonen därpå blev det en mycket långsam promenad nere vid hamnen…. ”stoppklossen” det vill säga matte var med. Hon skulle fotografera en stor äppeltavla….. å kolla in alla äpplen som fanns i ett utställningstält…. Husse å jag väntade utanför tältet…. hundar fick inte gå in där.

Det var stora och små äpplen överallt i korgar och lådor… det doftade så gott …. Stora äppelpelar fanns utmed  vägen… oj oj oj, det var lite svårt för mig eftersom jag älskar äpplen. När vi kom tillbaka till husbilen fick jag faktiskt ett stort äpple av matte.

Vi besökte Kiviks musteri lite senare under dagen och husse och matte köpte med sig äppelmust….

scaled.IMG_1840Färden gick sedan vidare mot Öland….. södra Öland, å där blev det många stopp och långpromenader med husse medan matte fotograferade ……
Sent på fredagskvällen den 4 oktober var vi hemma igen…  å jag skyndade in och la mig i min hundsäng där jag somnade …….

Det här blev vår sista resa för i år med husbilen… nu står husbilen ”vinterskrudad”  med ett grått överdrag, på sidan om garaget…….

 

Om någon undrar… uttrycket ”stoppklossen”….  husses påfund, matte går ofta med en krycka för hon har taskig balans och till råga på allt så ska hon alltid stanna till och fotografera…..

………………………………………….

Den 18 oktober hade kung Bore klätt vår tomt med snö…. å min morgonvända ute på tomten blev lite längre än vanligt… Nya dofter…. jag älskar snö…. å sen,  jag kunde inte låta bli… jag plogade runt i snön, jag var så glad!!!!!!!!!!

Jag fick njuta av snön i två dagar…. sen började det och regna!!!!!!!!

2013-10-21