December 2014, min födelsedag, jul-nyårsafton …

Snön har lyst med sin frånvaro…. det har varit en lång mörk höst… solen har nog åkt på semester för den har inte visat sig här….

Den 6/12 på min födelsedag  fick jag blodpudding och äpplen på ett litet fat….

Dagarna innan lucia kom julgranen och luciadockorna fram, liksom halmgrisen. Husse satte julgransljusen i granen, å i år bestämde husse och matte att det bara skulle vara ljus i granen…. inga tomtar, inga glaskulor eller glitter….

scaled.IMG_0106På julaftonsmorgonen åkte vi till Stockholm och umgicks med Stefan och Pernilla, Alexander, Marcus  å Bodil, Håkan och Nils… När vi kom dit sa Pernilla att jag kunde få röra mig fritt …. jag behövde inte sitta i hallen…. å så blev det… men när det var dax för lunchen förpassades jag ändå till hallen av matte…

Efter lunchen höll Marcus och Alexander mig sällskap till och från. När Kalle Anka började på tv, var det dax för hemfärd.

Lite senare på kvällen åkte vi ut till Thomas och Therese, Izabella, Filip. Å där träffade jag cockerspanieln Ebba å hennes husse Peter och matte Gunilla igen, samt Emilija, Nina och Damir…

Ebba och jag fick tillbringa kvällen i hallen. Matte stack till oss lite leverpastej och hjortkött då och då och Izabella och Emilija gjorde oss sällskap till och från.

Det blev en lång och händelserik dag med många kramar och god mat… inte bara torrfoder.

Nyårsaftonen då… jo då, det small… fräste och brakade hela kvällen… det spelade ingen roll om man var ute eller inne….. jösses…..

Strax före tolvslaget gick matte och husse ut tillsammans med mig….. Jag är inte skotträdd men när raketerna yr runt huvudet på en, då blir det lite läskigt att vara ute… å det tyckte nog både husse och matte…. så vi gick in igen.

Dom som skjuter raketerna verkar inte ha en susning om hur eller vilken väg eller riktning raketerna tar…..

Den här kvällen måste vara hemsk för alla skotträdda djur….

2014-12-31