Vad är en igelkott….

När jag inspekterade min tomt idag upptäckte jag att någon annan hade varit där och gjort sina behov på min gräsmatta. Matte kom ut till mig och hon undrade vad jag höll på med…. oj då sa hon, vi en igelkott på tomten. En vad då….igelkott….vad är en igelkott…. Jag började nosa, kände en svag doft i närheten av kompostlådan….doften fanns även runt friggeboden…..va konstigt….kan igelkotten  vara under friggeboden….

Nej Zanee, låt igelkotten vara ifred, tids nog får du nog träffa den. Matte pratade på… Zanee, igelkotten har fyra ben och den är nästan lika rund som din boll och den har många taggar som du nog bör akta dig för.
Jag vet vad en boll är och vad taggar är, mattes rosor HAR TAGGAR. Dom taggarna träffade jag på en mörk kväll när jag skulle göra mina behov. Jag råkade nämligen sätta mig på en ros eller rättare sagt trassla in mina ben i rosen, som fanns i mattes rabatt….. för det kan väl inte ha varit igelkotten som jag satte mig på….nej det var en ros….
Jag släppte tankarna på igelkotten, kollade istället in de vackra gula blommorna som växte i gräsmattan. Dom hade blivit fler nu….. runt varje blomma sitter stora  blad…. jag brukar äta några sådana blad varje dag…….

När matte ser det, ruskar hon bara på huvudet och säger ”maskrosblad”…… jag tycker att matte borde provsmaka dem…… maskrosblad smakar inte så tokigt….

2009-05-12