Jag och vinden och lavendelkvisten..

Idag blåste det nästan för mycket, när jag gjorde min vanliga vända på tomten kl.06.30 höll jag på att blåsa omkull. Nåja, det var kanske att ta i men när husse och mattes trädgårdsmöbler börjar röra på sig själva, ja då är det fart på vinden här uppe på höjden. Trots vindens framfart sken solen, jag var ute med matte hela förmiddagen….. vi rensade några rabatter tillsammans….

Dom där gula blommorna med dom stora bladen, de där som matte kallar maskrosor skulle bort… Jag försökte hjälpa matte så gott jag kunde, tyvärr åkte några lavendelkvistar med. Jag såg på matte att det inte var rätt, matte sa också till mig,  Zanee inte lavendeln….. försent….. jag sprang iväg med lavendelkvisten… släppte den en stund… men då tog vinden tag i den. Kvisten for i väg och jag efter, va kul….. vinden ville leka med mig…. så höll vinden och jag på ett tag…..
Jag såg inte när matte försvann men jag blev så glad när hon kom mot mig och hade ett märgben i handen, här Zanee, sa hon bara…..Det smakade så gott, jag låg och tuggade på det länge… jag vet inte om det var matte eller vinden som tog lavendelkvisten……

På eftermiddagen kom husse hem, han kramade om mig och efter en stund sa han, Zanee nu får du vara inne ett par timmar. Va… jag tittade på husse, försökte se så ledsen ut som möjligt… vilket resulterade i några flera kramar och en morot. Sen gick husse och matte ut och jag gick och lade mig på kökssoffan… Ska sanningen fram var jag ganska trött och jag var lite öm i munnen efter allt tuggande på märgbenet… men moroten åkte ner…
Efter ett par timmar kom matte in och väckte mig, nu får du komma ut sa hon och i samma veva satte hon på mig kopplet…. vad är det som händer…. jag behöver väl inte vara uppkopplad på min tomt eller…. Matte och jag gick ut…. vad har hänt…. vad är det där…. vad luktar det…
Framför mig var ett stooorrrt badkar med massor av vatten och det luktade konstigt…. Zanee, det här här är en pool… den får du inte bada i, sa hon. Sen gick matte och jag runt den, den här måste du lära dig gå runt, fortsatte hon.
Det här blir svårt tänkte jag…. Det ser lockande ut……Zanee, sa matte tänk inte ens den tanken…..sen gick vi till min stora sten och där satt vi och kollade in poolen….

2009-05-15